TweedFunk FirstNameLucky_cSinds hun oprichting eind 2010 heeft Tweed Funk gas gegeven en het ziet er niet naar uit dat ze het rempedaal al hebben weten te vinden. Hun eerste twee CD’s, ‘Bringin’ It'(2011) en ‘Love Is’ (2012), kregen hoge waardering van zowel pers al publiek. Het moet vreemd lopen als dat met hun laatste album ‘First Name Lucky’ ook niet gaat lukken. Tweed Funk bestaat uit zanger Joseph “Smokey” Holman, gitarist JD Optekar, Eric Madunic op bas en Nick Lang op drums. Verder doen ook saxofonist Jon Lovas, trompettist Kevin Klemme, harmonicaspeler Brian “Looper” Lucas mee en zorgen Chrissy Dzioba en Sara Moilanen voor de achtergrondzang.

Van de elf songs zijn er zeven van eigen hand. Het was deze keer de bedoeling dat de CD in de studio met zoveel mogelijk “live”-gevoel opgenomen zou worden. Dus met zo weinig mogelijk trucs en overdubs. Dit alles om het geluid van de band zo opwindend en eerlijk mogelijk over te brengen. En deze opzet is helemaal gelukt. Vanaf de eerste tonen van opener ‘Blues In My Soul’ tot en met de opwindende afsluiter ‘Get It On’ is het een feest met funk en blues. Mijn favoriete songs zijn de al genoemde opener ‘Blues In My Soul’, dat ons terugvoert naar de tijd van de Memphissoul, het opwindende ‘Hoodoo Power’ en het relaxte ‘Sippin’ Misery’.

Ook deze derde cd van de Milwaukee afkomstige band een geslaagd product. Met ieder album hoor je dat de band zich verder het ontwikkeld. Tweed Funk is een van mijn favoriete bluesband van het ogenblik. (8,5/10)(eigen beheer) 

Deel: