Cheaters is een jonge band die in 2013 meedeed met de popronde. Ze maken energieke indie/electro. Op deze avond presenteren zij hun eerste EP, gecombineerd met de presentatie van het artwork van de EP door kunstenaar MRRK (Mark van Gennip). Cheaters bestaat uit Lenka Boyd (Kill ‘em Mister), Mathias Janmaat (o.a. Kill ‘em Mister, Bombay Show Pig), Tobias Ponsioen (Houses) en Raúl Inzaurralde (Kleinindustrie, ex-The Wooden Constructions).

Het optreden begint met het nummer ‘Secrets’. Tijdens het begin van dit nummer is wat gekraak te horen, wat gelukkig snel wordt opgelost. De band moet vooral qua zang nog wat inkomen, maar dat wordt later ruimschoots goedgemaakt. Het daaropvolgende nummer is ‘The Woods’, een nummer wat de band deze week al bij De Wereld Draait Door ten gehore heeft gebracht. Dit nummer komt erg goed tot z’n recht, en eigenlijk houdt de band deze vorm tot het einde van het optreden vast. Lenka wordt tussen de nummers ook aangemoedigd door veel bezoekers, en dat brengt een glimlach op haar gezicht.

Hierna wordt de huidige single ‘Sundial’ gespeeld. Lenka vraagt ook nog aandacht voor de bijbehorende videoclip, waar MRRK ook aan meegewerkt heeft, samen met Suzanne Smulders en Saar Ponsioen, de zus van de drummer. Cheaters speelt ook één cover, ‘Ain’t Nobody’ van Chaka Khan, die ook gespeeld werd buiten de uitzending bij De Wereld Draait Door. Het laatste nummer voor de toegift is de titel track van de EP, ‘Neon Dreams’.

Het publiek dringt behoorlijk aan om een toegift, uiteindelijk komt Lenka terug op het podium en geeft lacherig aan dat ze op dit moment niet meer materiaal hebben, dus dat er of een nummer wat al gespeeld is nogmaals gespeeld kan worden, of een cover. Een meerderheid van het publiek geeft aan ‘The Woods’ nogmaals te willen horen. Cheaters staat binnenkort op een aantal festivals Tweetakt festival, Bevrijdingsfestival Amsterdam, Zwarte Cross en Manana Manana. Daarnaast doen ze de komende maanden een aantal clubs aan.

Deel: