Het komt niet heel vaak voor dat er een band uit Zwitserland in Nederland komt optreden, maar op 3 april stond in Paradiso kleine zaal de Zwitserse band The Animen. Eerder hadden zij al in Nederland gespeeld als support van Mozes and the Firstborn, tijdens de kleine tour die deze band eind vorig jaar maakte. De kleine zaal van Paradiso was zeker niet vol, maar de sfeer was uitstekend. Het publiek varieerde van jong tot wat ouder, maar dat ze er zin in hadden, dat was duidelijk; er werd continu gedanst door het publiek.

De band had er ook erg veel zin in, de energie en het enthousiasme spatte vanaf het eerste nummer al van het podium af en dat heeft de band dan ook een uur lang volgehouden. Uiteraard kwam het nummer ‘My Pretty Ballerina’ ook aan bod. Dit nummer is één van de bekendste nummers van de band en werd dan ook door vele mensen meegezongen en flink op gedanst. Met het nummer ‘Down in Oslo’ werd er om actie van het publiek gevraagd en dat werd goed opgepakt. Ook probeerde de zanger af en toe wat in het Nederlands te zeggen, wat eigenlijk best goed ging, maar ook wel weer grappig was.

Jammer dat het na ruim een uur afgelopen was. De sfeer zat er goed in en er was nog wel animo voor nog veel meer nummers, maar jammer genoeg zat dat er niet in.

Deel: