In People’s Place in Amsterdam wordt 3 keer per jaar in samenwerking met Sony de talent sessions georganiseerd. Tijdens deze avond krijg 5 talenten de kans om 4 nummers ten gehore te brengen, waarvan 1 cover. Celine Cairo is de eerste, en we krijgen al een puntje van de soundcheck mee voordat het programma van start gaat. Celine trad in mei 2013 op als 1 van de “ladies of the lowlands”. In november 2013 kwam haar EP Follow uit. In december 2013 werd ze uitgeroepen tot radio 2 talent. Het optreden vanavond komt erg sterk over. Als cover heeft ze gekozen voor Teardrops van Massive Attack.

Hierna is het de beurt aan de Engelsman Ryan Keen. Hij stond al in het voorprogramma van Ed Sheeran en Tom Odell. Hij heeft vorig jaar zijn debuutalbum “Room for light” uitgebracht. Vanavond treedt Ryan Keen op samen met een drummer, die vanwege het akoestische karakter een cajon bespeelt. Zijn optreden begint met een erg sterk eerste nummer, waarbij vooral zijn gitaarspel erg opvalt, hij bespeelt de gitaar met percussieve techniek waardoor er meerdere melodieen en percussie uit 1 instrument komen. In hieropvolgende nummers begeleidt hij zichzelf ook met een baspedaal. Als cover kiest hij voor Stay van Rihanna, een erg mooie uitvoering van dit nummer.

In The Valley Below is een band die dit jaar speelde op SXSW. Ook stonden zij al in het voorprogramam van White Lies en Cold War Kids. Wat opvalt is de klassieke aankleding, zowel van de muzikanten als bijvoorbeeld het orgeltje, maar ook de dubbele microfoonstandaard met metalen versiering. De show wordt tijdens het optreden vooral gestolen door Angela Gail en Jeffrey Jacob. De muziek in de liveuitvoering van vanavond is minder subtiel dan de plaat, en nijgt naar stevige indierock die erg aanspreekt.

Bells of Youth is een band die bestaat uit vijf langharige dames die elkaar leerden kennen op de rockacademie in Tilburg. Ze speelden tijdens de popronde van 2013 15 concerten. Op 26 februari zijn zij uitgeroepen tot Radio 2 talent. 23 maart presenteerden zij in een uitverkochte Paradiso hun debuutalbum. Op 29 maart werden zij ook uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De vier nummers die zij ten gehore brachten smaakten zeker naar meer, het was mooi om te zien met hoeveel plezier zij op het podium stonden.

De afsluiter van de avond is When We Are Wild, de band die gevormd is rond de Fries Hille Stellingwerf. Ook zij zijn zowel Radio 2 Talent als 3FM Serious Talent. Ze hadden in mei 2013 een hitje met de debuutsingle ‘Scuse Me. Net als Bells of Youth speelden zij vaak op de popronde. Ze spelen een heel strak optreden, waarbij de nummers afgewisseld worden door de droge humor van Hille.

Deel: