‘BERLIN’ is de titel van het unieke concert van Ellen ten Damme & The Magpie Orchestra op vrijdag 9 mei in het Concertgebouw in Amsterdam. Het eenmalige concert wordt live opgenomen voor een bijzondere, volledig Duitstalige CD met dezelfde titel: ‘BERLIN’.

Ellen ten Damme brengt een geweldige variëteit aan Duitstalige muziek. Van Marlene Dietrich tot Nina Hagen, maar ook eigen Duitstalige songs. Ellen heeft een bijzondere band met Duitsland, en Duitsland met Ellen. Ze acteerde er in speelfilms en tv-series, maakte soundtracks, deed vele popconcerten en zelfs stadiontours. Vaak trad Ellen op als special guest bij grote Duitse artiesten als Nina Hagen, Nena, Peter Maffai en Udo Lindenberg.

Niemand anders in Nederland dan Ellen ten Damme kan de Duitse taal zó fraai en authentiek laten klinken. Klassiekers uit de jaren twintig van Marlene Dietrich, Bertolt Brecht en Kurt Weill, songs van de extravagante Nina Hagen, liedjes van de ‘jaren zestig diva’ Hildegard Knef: Ellen ten Damme laat ze allemaal op majestueuze wijze herleven. Ellen ten Damme’s ‘Koffer aus Berlin’ vol favoriete Duitse songs gaat eindelijk open. En waar kan dat beter dan in de beste concertzaal ter wereld: de grote zaal van het Concertgebouw.

Ellen wordt deze bijzondere avond bijgestaan door een groot aantal geweldige musici. Haar Magpie Orchestra – vernoemt naar haar huisdier, de ekster Arie – bestaat onder meer uit blazers van de Konrad Koselleck Big Band, strijkers van o.a. Amsterdam Sinfonietta en een band met Robin Berlijn. Ellen ten Damme ‘BERLIN’: van klein en ingetogen tot groots en extravagant. Nooit klonk de Duitse taal zo sexy!

Foto (c) Bianca Meijer/Maxazine.nl

Deel: