Nick Lowe zei het publiek zaterdagavond een overtuigend “goedenavond” bij het betreden van het mooie podium in de Oosterpoort. Groningen mocht een avond genieten van een artiest die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in de muziek business. Hij maakte deel uit van het studio project ‘Little Village’ met Ry Cooder, Jim Keltner en John Hiatt. Nick Lowe werkte samen met veel artiesten zoals, The Pretenders, Elvis Costello, Paul Carrack en Dave Edmunds.

Na het voorprogramma van Jankobus Seunnenga uit Friesland worden de lampen gedimd en bestijgt Nick Lowe het podium triomfantelijk met een kop thee in zijn handen. Hij plaatst de kop thee naast de monitor en hangt zijn akoestische gitaar om. Hij kondigt aan dat hij korte nummers heeft en voor ieder wat wils. Altijd handig als het publiek zich gaat vervelen volgens Lowe. Het gaat volgens hem van gevoelig tot Rock&Roll tot blues.

Na de aftrap is de constatering dat de man ongelooflijk goed bij stem is en elke snaar met gevoel en passie weet te raken. Zijn verschijning doet goed, leeftijd en de grijze haren spelen geen rol. Zijn songs zijn opgebouwd zoals eerder beloofd van zeer gevoelig tot swingend. De man weet de zaal te boeien en in vervoering te brengen.

Foto’s: copyright Leonie van Baarsen / Maxazine.nl

Deel: