Maandag maakte Lily Allen bekend dat haar nieuwe studioalbum ‘Sheezus’ op 2 mei in de rekken zal liggen. ‘Sheezus’ is Lily’s derde studioalbum en wordt de opvolger van het in 2009 uitgekomen ‘It’s Not Me, It’s You’, met daarop de megahit ‘Fuck You’. Op ‘Sheezus’ kan natuurlijk Lily Allen’s nieuwe single ‘Air Balloon’ niet ontbreken, alsmede 11 andere tracks.

Voor het album ‘Sheezus’ werkte de zangeres samen met verschillende producers. Zo werd ‘Air Balloon’ geproduceerd door Shellback en is de titeltrack van het album ‘Sheezus’ ontstaan in samenwerking met DJ Dahi. De rest van het album is geproduceerd door Greg Kurstin, die eerder samenwerkte samen met o.a. Ellie Goulding, Foster The People, Pink en Katy Perry.

Op het album staat naast ‘Air Balloon’ ook de ex-megahit ‘Hard Out Here’ en de track ‘L8 CMMR’, die ook te vinden is op ‘Girls Volume 2: All Adventurous Women Do’, de soundtrack van de populaire HBO serie Girls. Over de naam van het album Sheezus zei Lily Allen in de Graham Norton show: “It’s a confident title choice – and a little nod to Kanye West.” Wat Kanye West daarvan vindt is niet bekend.

lilly allen SheezusTracklist van Sheezus
1. Sheezus
2. L8 CMMR
3. Air Balloon
4. Our Time
5. Insincerely Yours
6. Take My Place
7. As Long As I Got You
8. Close Your Eyes
9. URL Badman
10. Silver Spoon
11. Life For Me
12. Hard Out Here

Deel: