In studio 21 zijn de laatste So You Think You Can Dance theatershows met de top 10 uit het gelijknamige TV-programma dit weekend te zien. Het vijf jarig jubileum van de show werd gevierd met een theatershow. De start van de theater tour beleefde nog een valse start, de premiére in het Rai-Theater Amsterdam werd op vrijdagavond 17 januari geannuleerd. Op advies van de dokter mocht Danny Boom niet meedansen in de show vanwege een geperforeerde blinde darm. Gelukkig deed de winnaar van SYTYCD 2013, Danny, vandaag gewoon weer mee in de show.

In een zaal vol gillende jongeren, harde snelle beats, veel lichteffecten en geweldige dansers waren de ingrediënten voor een mooie dansavond in Hilversum. Het concept van de avond was een dans en dan nog even een praatje met de presentator van de avond en een van de huis-choreografen van de show, Roy Julen. Dit was om de dansers even op adem te laten komen en haalde de vaart uit de show. Helaas waren dat toch wat kinderlijke praatjes en rare opdrachten voor de dansers met vragen uit het publiek die via twitter gesteld konden worden zodat er wat interactie met de zaal was.

Op het eind werden nog meiden uit het publiek op het podium gehaald, voor hen werd door hun favoriete danser een privedans gegeven. In de show kwamen alle dansers uit de top 10 aan bod, Tamara met Redouan danste een hiphop uit de 4e live show. Tugba was als altijd erg gracieus en mooi. Ellen deed een prachtig duet met Danny vol passie. Miguel showde weer een aantal mooie tricks. Anneke deed het duet met de tafel samen met Miguel. Showy Joey deed zijn naam eer aan en maakte dat menig meisjeshart op de tribunes harder ging kloppen. Dat was ook het geval met Giovanni, samen met Ellen danst hij een modern stuk. Rowan liet zich ook van haar beste kant zien.

Als extraatje lieten ook nog 2 dansers uit editie 2011, Floris de winnaar en medefinaliste Lise zien dat ze nog steeds prima kunnen dansen. Tegen het eind van de show ging het publiek pas echt uit z’n dak, daarvoor was het redelijk rustig tot de mannen hun shirt uit deden. Zo was de anderhalf uur toch nog snel gegaan. Voor de nieuwe editie So You Think You Can Dance kan al weer worden aangemeld, deze succesvolle formule gaat dus verder na haar 5-jarig jubileum dit jaar. Wie weet sta jij volgend jaar wel in deze geweldige arena om dans in alle vormen te laten zien.

Foto’s (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: