Voor de echte Beatles fan is niets te gek. Het nieuwste stukje geschiedenis van de band dat ter veiling wordt aangeboden is een gesigneerde kopie van hun tweede Amerikaanse album ‘Meet the Beatles’, gesigneerd door alle vier de Beatles en geschonken aan Dr. Jules Gordon, de arts die George Harrison’s keelklachten behandelde kort voor de band hun legendarische Ed Sullivan Show debuut had op 9 februari 1964. De veiling, waarvan wordt verwacht dat het een bieding oorlog gaat worden, wordt geregeld door RR Auction en start op 13 maart en eindigt op 20 maart.

Andere Beatles items die ter veiling worden aangeboden zijn een door alle Fab Four leden gesigneerde eerste Britse persing van hun debuut EP ‘Twist and Shout’, de registratiepapieren van John Lennon’s beroemde uit 1965 daterende Rolls Royce Phantom V Limousine en bril van Lennon.

Het is blijkbaar een goede tijd om Beatles items op voorraad te hebben en ter veiling aan te bieden. Van een stukje muur van het Ed Sullivan Theatre, dat ook door de Beatles is gesigneerd op de avond van hun eerste optreden tijdens de Ed Sullivan Show, wordt verwacht dat het komende april voor meer dan 800.000 dollar van eigenaar gaat wisselen. Twee jassen, gedragen door George Harrison en Ringo Starr tijdens de film ‘Help!’ (1965) en ook te zien op de hoes van de legendarische soundtrack van de film, zullen volgende maand via Omega Auctions een nieuw thuis vinden.

Deel: