Thuis bij rockmonster Ginger Baker, de legendarische, roodharige en compleet onvoorspelbare drummer van Cream. Het is een openhartig, beurtelings triestig en hilarisch portret van de man, verteld in zijn eigen woorden en aangevuld met beeldmateriaal van zijn nomadenbestaan in en via Londen, L.A., Nigeria, Italie, Zuid-Afrika… Aan zijn muzikale successen zat echter ook een duister kantje, want zijn gewelduitbarstingen en jarenlange heroineverslaving zorgden ervoor dat hij zelfs bij de mensen die zijn werk aanbidden, persona non grata is geworden. Naast Baker zelf, komen ook Eric Clapton, Johnny Rotten, Charlie Watts, Lars Ulrich, Bakers 4 vrouwen en 3 volwassen kinderen aan het woord: “Hij is een oerkracht,” “hij is de beste drummer die we ooit gehoord hebben,” en “hij is gek” zijn slechts enkele van hun rake omschrijvingen…

De legendarische drummer Ginger Baker blikt terug op zijn carriere bij Cream en Blind Faith; zijn samenwerking met Fela Kuti; zijn zelfdestructieve gedrag en tegenslagen; zijn huidige leven in een afgeschermde Zuid-Afrikaanse woonwijk.

Beware of Mr. Baker, 21:00 – 22:30 uur, HBO 2

Deel: