Steve Aoki heeft tot nu toe talrijke prijzen en titels gewonnen in zijn carrière: platina platen als electro-house artiest, een Grammy-nominatie als producer, die van crowdsurfende stuntman en veel meer. Maar naast dit alles wat hij in de clubs en op plaat heeft gepresteerd, begint Aoki ook een grote groep fans te krijgen onder poker-liefhebbers. Tsja, tijdens zijn tournee’s zorgt hij altijd dat hij een pokertafel in de buurt heeft.

Aoki’s faam startte al als muzikant op de Universiteit van Californië in Santa Barbara, waar hij eigen producties mixte. Zijn vroege muzikale prestaties op de universiteit spoorden de 20-jarige Aoki aan om zijn eigen label Dim Mak te starten, die tot op heden de thuisbasis is van vele electro-house artiesten. Het was echter het DJ-duo Weird Science waardoor Aoki een begrip werd. Samen met Blake Miller van de uit Los Angeles afkomstige Moving Units, remixte hij nummers als de ‘Haus of Cards‘ en ‘Helicopter’ die erg populair in clubs en op houseparty bleken te zijn. Aoki’s remixes zijn ook standaard geworden in muziekclubs in Amerika en over de hele wereld. Zijn versie van Michael Jackson’s ‘Dancin Machine’, The Killers’ ‘Spaceman’ en Duran Duran’s ‘Skin Divers’ werd grote hits onder muziekliefhebbers.

In 2008 maakte Aoki een gedurfde stap en ging solo met zijn debuutalbum ‘Pillowface and his Airplane Chronicles’. Uitgebracht in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, bevatte het album remixes met persoonlijke vertolkingen van Aoki’s elektronische, dance en indie rockmuziek. Op zijn album ‘Wonderland’ uit 2012, werkte hij samen met artiesten als LMFAO, NERVO en Lil Jon en verdiende Aoki een Grammynominatie voor Best Dance Album . Zijn laatste single ‘A Light That Never Comes‘ is een samenwerking van Aoki met de Amerikaanse rockband Linkin Park. Door critici geprezen voor zijn kracht en energie, kwam ‘A Light That Never Comes’ een de top van de Amerikaanse hitlijsten met meer dan 55,000 downloads in de eerste week.

Alsof hij met zijn eindeloze studio-opnames en live-optredens nog niet genoeg op zijn bord heeft, is deelname van Aoki ook een vast onderdeel bij poker toernooien in Las Vegas geworden. Getraind door een aantal van de best verdienende cardsharks, zoals World Series of Poker (WSOP) winnaar Phil Ivey, World Poker Tour (WPT) miljonair Antonio Esfandiari, en partypoker.com Premier League kampioen Phil Laak, lukte het hem om met enkele winnende moves de pokertafels de Aokifyen. Poker diende dan ook als Aoki’s brug naar zijn fanatieke fanschare van zijn electro-house muziek. Zo heeft hij ook al een muziek-cruise naar de Bahama’s georganiseerd aan boord van het ‘Holy Ship‘, waar Aoki en collega-dj’s Tommy Lee en Skrillex zichzelf met hun fans tijdens het spelen van enkele spelletjes poker verbroederden.

Toen Steve Aoki verkondigde dat hij van plan was de wereld te ‘Aokifyen’, heeft hij niet gezegd dat hij de pokerwereld ook als een wervelwind over zou nemen. Maar hij deed het, en zijn excentrieke persoonlijkheid heeft zich geliefd gemaakt bij een breder publiek. Wees niet verbaast als de gek van de electro-house muziek al snel een sprong zal maken naar de top van de WSOP of WPT en een gooi zal doen naar de poker wereldtitel!

Deel: