Op 9 februari presenteert soulzangeres Nishe haar albumdebuut The New Me in de Rotterdamse jazzclub BIRD. Insiders en muziekliefhebbers kennen deze bijzondere muzikante als frontvrouw van de voormalige groep Jagged Soul. Met hun eclectische mix van soul, funk en hiphop stond het Rotterdamse Jagged Soul in het vorige decennium op belangrijke podia als Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz festival, Amsterdam Dance Event en in de grotere clubs van Nederland. Als de groep wordt opgeheven leent Nishe haar soulvolle vocalen aan enkele projecten voor het Britse funk- en dancelabel Jalapeno Records.

Na het overzeese avontuur beraamt Nishe zich op haar toekomstplannen die uitwijzen op een solocarrière. Haar debuut The New Me bevat opnieuw een mix van soul, funk en hiphop met zelf gepende songs. Deze ingrediënten en de medewerking van fraaie namen als Shirma Rouse, Pink Oculus, iET en Budy Mokoginta (Secret Rendezvous, Shirma Rouse en iET) leiden tot een veelbelovende release. Tijdens haar optreden in BIRD wordt de zangeres begeleid door Eddie Kuiper op bas, Jornt-Jan Brass op drums en sequence, en Bruno Ferro Xavier da Silva op gitaar, bas en elektronica.

Kaarten voor Nishe’s cd-presentatie The New Me kosten 7 euro in de voorverkoop via de website van BIRD, en 10 euro aan de deur op de avond zelf. De zaal gaat open om 19:30 uur en de aanvang is 20:00 uur.

Deel: