Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 31 maart aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2014 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt op een spectaculaire locatie in Amsterdam. Edison Pop kent in 2014 een nieuwe jury en een vernieuwde set categorieën.

De Edison Stichting heeft een nieuwe jury benoemd, onder voorzitterschap van Leon Verdonschot, die voorts bestaat uit Angela Groothuizen, Dave Minneboo, Joost Neelemans, Tijs van Liemt, Roland Snoeijer, Joey Ruchtie en Job de Wit.

Voorzitter Leon Verdonschot: ‘De nieuwe juryleden zijn, wat betreft achtergrond, muzikale smaken en voorkeuren, een zeer bonte en brede mix. Maar wat we allemaal gemeen hebben is een diepgevoelde liefde voor muziek. En het besef dat bij erkenning van het belang van (nationale) muziek ook een prijs hoort die dat belang onderstreept.’

De categorieën krijgen per 2014 een metamorfose. Waar voorheen uitgegaan werd van brede categorieën zoals beste mannelijke artiest, beste vrouwelijke artiest, beste groep, zal er nu gejureerd worden per genre. De nieuwe categorieën zijn Pop, Rock, Hip Hop, Dance, Alternative, Nieuwkomer, Volksmuziek, Videoclip, Album en Song. Alle categorieën zijn juryprijzen die zich uitsluitend richten op artiesten van eigen bodem. De oeuvreprijs blijft bestaan.

Deel: