Op dinsdag 11 februari openen 21 studentenkamers in Utrecht hun deuren voor de 6e editie van Stukafest Utrecht! Studentenpanden worden omgetoverd tot minipodia met dans, cabaret, theater, literatuur, kunst en muziek. Na een succesvolle editie in 2013, is Stukafest weer terug met een nieuwe verrassende line-up. Deelnemen aan dit festival betekent dat je kriskras door de stad reist om de leukste acts te zien. Iedere bezoeker kan op een avond drie optredens bezoeken, die allen een half uur duren. Geniet tussen bierkrat en boekenkast van optredens van bekende artiesten en aanstormend talent voor een prikkie.

Typhoon
Een van de artiesten die op Stukafest komt optreden is Typhoon. Deze stotterende spreker maar vloeiende rapper werd met zijn debuutalbum ‘Tussen Licht en Lucht’ de hemel in geprezen door zowel hiphopfans als andere muziekliefhebbers. Hij pakt iedereen in met zijn positieve en dynamische performance en zet op Stukafest een intieme spoken word-act neer.

Utrechts trots
Tijdens Stukafest 2014 is er veel Utrechts aanstormend talent te bewonderen. Zo is comedian Remko Willems door naar de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en heeft de band La Corneille in 2012 zowel de Utrecht Popprijs als de Clash of the Titans gewonnen en speelden ze op Bevrijdingsfestival in Utrecht. Daarnaast hebben we het Utrechtse singer-songwritersduo Wooden Soldiers, de band Stillwave, het theatergezelschap Als de Beren Komen en laat beeldend kunstenaar Patrick van Vliet, tevens bedrijfsleider bij café Ledig Erf, zijn tekenkunsten zien tijdens het optreden van zangeres Marike Jager.

Eindfeest
Stukafest 2014 wordt natuurlijk niet afgesloten zonder een feestje! Het eindfeest van Stukafest is dit jaar in Poppodium de EKKO en is wederom een spektakel met een gevarieerde line-up. Kom dansen met de kamerbewoners en artiesten tot in de vroege uurtjes. Er wordt afgetrapt met Mannen met Snorren, mannen die barsten van de energie. Ze voegen Rock ‘n Roll toe aan bekende platen. Daarnaast hebben we de disco-koning van Utrecht: The Stress, een succesvolle student, die met Les Animaux zijn weg naar de top van de Nederlandse indie-disco heeft gevonden. Daarna door naar de Disco- en Deephouse-god: Haarbaarbaar. Met zijn blije, funky beats weet hij op ieder zijn gezicht een glimlach te toveren.

Deel: