Liefhebbers van opwindende psychobilly, oldschool hardcore en punkrock ’n roll kunnen in hun nopjes zijn met de toevoeging van Demented Scumcats, Born From Pain en Stealers aan het programma van het nieuwe rock ‘n roll festival ScumBash, dat op zaterdag 22 februari in de monumentale Van Nellefabriek in Rotterdam wordt gehouden.

Het programma tot nu toe ziet er als volgt uit: The Toy Dolls, The Exploited, Peter Pan Speedrock, Demented Scumcats, Born From Pain, Batmobile, Stealers, 69 Beavershot en Small Time Crooks. De overige vijf acts worden spoedig bekend gemaakt. Organisator en gastheer Schorem Haarsnijder en Barbier is zelf aanwezig met een fraai ingerichte barbiershop (for men only!). In tegenstelling tot de Schorem-barbiershop zijn vrouwen uiteraard gewoon welkom op ScumBash. Zij kunnen ook terecht in de “Women Only Area” waar ze zich door de vintage (mode- & hair)stylisten Madame de Pompadour en La Fee Verte tot fraaie pinups laten transformeren. DJ Okkie zorgt voor de juiste tunes tussen de bands door.

Korte info over de drie toegevoegde acts
De roemruchte Engelse psychobilly band Demented Scumcats (Facebook)wordt aangevoerd door frontman Spark, frontman van psychobilly-legende Demented Are Go. Van eigen bodem komen de internationaal gelauwerde hardcore-helden van Born From Pain (website) die in hun 17-jarige carrière door Europa, Amerika en Japan toerden met bands als Hatebreed, Madball, Agnostic Front en Slayer. De vileine punkrockers van Stealers (website) uit de Maasstad grossieren in hardrock ’n roll met een fikse stoot glampunk.

ScumBash
De mannen van het Rotterdamse Schorem besloten onlangs om een festival te gaan organiseren dat aansluit bij de uitstraling en sfeer van hun eigen barbiershop in de (haven)stad. Plaats delict is de markante Van Nellefabriek, één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland die tussen 1927 en 1930 werd gebouwd. Dit karakteristieke gebouw ademt historie en heeft het authentieke gevoel van een eeuw geleden dat perfect bij het nieuwe evenement past. De wapenspreuk van ScumBash (”one day of pure goddamn rock ’n roll”) dekt de lading dan ook volledig: hier komen niet alleen maar nette mensen maar vooral liefhebbers van rock ’n roll, garagerock, rootsrock, punk, metal, hardcore en psychobilly.

Schorem Barbier & Haarsnijder
De enige vrouwvrije plek in Rotterdam waar een man even zichzelf kan zijn is Schorem Haarsnijder en Barbier. Hier komt de klant niet voor een ordinaire knipbeurt maar voor een Beleving. Schorem is inmiddels zo’n groot succes dat de ambachtslieden voor vele evenementen worden gevraagd. Paaspop gaf de geliefde barbiershop vorig jaar ruim baan op zijn festivalterrein en zal dat in 2014 opnieuw doen. Ook Eurosonic/Noorderslag 2014 heeft Schorem ingelijfd. Vorig jaar schoven de Schorems tweemaal aan tafel in De Wereld Draait Door.

Tickets voor ScumBash
Tickets kosten € 30- en zijn online verkrijgbaar via http://www.scumbash.nl/tickets. Tevens is een beperkt aantal tickets inclusief knipbeurt beschikbaar voor € 55,-

Deel: