Het gouden platen archief van de twee grootste platenlabels van Nederland, CNR en Roadrunner, wordt deze week geveild. De veiling vindt plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars. Aanleiding is een verhuizing van de platenmaatschappij. Onder de hamer komen 175 gouden en platina platen van internationaal bekende artiesten als Golden Earring, Nickelback, Slipknot en Sepultura. Ook Nederlandse artiesten uit de roemruchte CNR-geschiedenis als Mai Tai, René Froger, André Rieu, Party Animals, George Baker Selection en De Kast zijn ruimschoots vertegenwoordigd in de veiling.

Voor sommige platen wordt al honderden euro’s geboden. Voor artiesten als Golden Earring was dat verwacht. Ook op de gouden plaat ‘Bassie & Adriaan als geheime agenten’, waarvan er in 1995 50.000 werden verkocht, is al 100 euro geboden.

Volgens veilingmeester Raymond Kok van Catawiki is dit een unieke veiling: “Het komt wel vaker voor dat er een gouden plaat wordt aangeboden op onze platenveilingen maar zoveel gouden platen tegelijk is ongekend. Mede door de grote diversiteit aan gouden platen uit verschillende muziekgenres, van smartlap tot hardrock, verwachten we veel belangstelling.”

De Gouden platen veiling is inmiddels gestart en eindigt op donderdagavond 16 januari vanaf 20.00 uur.

De veiling is te bekijken op: www.catawiki.nl/goudenplatenveiling

Deel: