Op zaterdag 21 december was in het Hofpleintheater te Rotterdam de première van de familiemusical Oliver Twist. Ik denk dat iedereen de film over Oliver Twist – gebaseerd op de uit 1838 daterende ontroerende roman van de Britse schrijver Charles Dickens – wel kent. Het boek gaat over een kleine jongen, Oliver Twist, die opgroeit in een weeshuis en verkocht wordt aan een doodskistenmaker en terecht komt in de wereld van schurken en straatdieven. Het boek is meerdere keren verfilmd, maar ook vaak als musical op de podia te zien geweest. Zo ook afgelopen zaterdag 21 december.

Na het openen van de gordijnen begon de muziek. De originele muziek werd niet gebruikt, gedurende de voorstelling konden we genieten van live muziek van onder anderen Pink Floyd , de Rolling Stones en de Beatles, voorzien van nieuwe teksten die perfect aansloten bij het verhaal van Oliver Twist. De musical werd geheel gespeeld door een groot aantal enthousiaste en zeer goed acterende jongeren, behalve de rol van de sluwe en slinkse bendeleider Fagin, deze werd fantastisch vertolkt door René Groothof.

Het multi-fuctionele, imposante decor, de prachtige kostuums, de goede zang en het sterke acteerwerk zorgden ervoor dat wat mij betreft, en ook de rest van het publiek (het Hofpleintheater zat tot de nok vol), de premiére van Oliver Twist een overweldigend succes was. Ik wil niet té veel verklappen van de show, jullie moeten zelf echt gaan kijken, het is een absolute aanrader. Niet alleen voor de volwassenen, maar zeker ook voor de jeugd is het echt genieten. De voorstelling is nog te zien t/m 2 februari.

Deel: