Dolly PartonVolgens insiders staat Dolly Parton als headliner op het podium tijdens het Glastonbury Festival in 2014. De country zangeres zal dan een optreden gaan verzorgen op de zondag van het jaarlijkse evenement, de zondag is ieder jaar gereserveerd voor muzieklegendes. Ondanks het feit dat de ‘9 to 5′ ster al ruim 40 jaar in het vak zit, heeft ze nog niet eerder op Glastonbury gestaan.

“Dolly is perfect voor de zondag, het kostte niet veel moeite om de zangeres over te halen, ze heeft altijd al op Glastonbury willen staan”, liet een insider weten aan de Britse krant The Sun. De timing is perfect, Dolly is dat weekend al in Engeland. Ze geeft dan concerten op de vrijdag en zaterdag in de O2 Arena, en heeft voor zover bekend nog geen plannen voor de zondag. “Ze heeft die dag opzettelijk vrijgehouden. Ze komt zondag’s per helikopter naar Glastonbury, of misschien zelfs al zaterdagavond na haar concert”.

Als de plannen doorgaan, treedt Dolly in de voetsporen van Arcade Fire. Vorige week werd er bekend gemaakt dat de band op de vrijdagavond een optreden zal gaan verzorgen tijdens het festival. Als Dolly een optreden gaat geven tijdens het evenement, dan zal het backstage een stuk rustiger aan toegaan als normaal. De 67-jarige ster mediteert altijd alvorens ze het podium op gaat, dit om zeker te zijn dat ze kalm en geconcentreerd is.

Deel: