Three 6 Mafia oprichter “Lord Infamous” Dunigan is vrijdagavond overleden. Zijn mede-bandlid en oom DJ Paul heeft in een gesprek met een journalis van Rolling Stone laten weten dat de rapper in het huis van zijn moeder te Memphis aan de gevolgen van een hartaanval is gestorven. “Hij zat thuis aan de tafel, legde zijn hoofd op de tafel en verliet ons”, vertelde Paul. De rapper had in 2010 al een beroerte en een hartaanval gehad, maar was recentelijk niet ziek geweest.

Lord Infamous begon begin jaren ’90 in Memphis zijn hip-hop carriére tesamen met DJ Paul (de jongere broer van zijn moeder). Samen met Juicy J richtte het duo in 1991 de Three 6 Mafia op en brachten ze vier jaar later hun debuutalbum uit, getiteld ‘Mystic Stylez’. In 2005 werd de Three 6 Mafia de eerste rapband die een Oscar won voor hun single ‘It’s Hard Out Here for a Pimp’, deze single komt uit de film ‘Hustle and Flow’.

Eerder dit jaar kwam de band weer samen onder de naam Da Mafia 6ix en brachten ze een mixtape uit, getiteld ‘6ix Commandments’. Lord Infamous was met de band bezig voor een nieuw album dat in maart 2014 uit gaat komen liet DJ Paul weten. Ook was hij bezig met de voorbereidingen tot het heruitbrengen van zijn oude mixtape series, deze komen ook in maart 2014 uit.

“Hij was een legende in het spel, ver vooruit in zijn tijd”, vertelde DJ Paul. “Hij was een geweldige tekstschrijver, hij kwam vaak met diverse stijlen in zijn rap”. Lord Infamous was geliefd bij iedereen en bekend vanwege zijn vrijgevigheid. “Lord Infamous was iemand die niets om geld gaf, hij vond het gewoon leuk om muziek te maken, hij vond het leuk om te rappen en om mensen blij te maken” aldus DJ Paul.

“Lord Infamous” Dunigan is slechts 40 jaar geworden.

Deel: