De line up voor de Nederpopstage van Retropop is compleet. Naast New Adventures, Toontje Lager en Drukwerk komen ook Kayak en De Jazzpolitie/Splitsing op zaterdag 7 juni naar het festival aan de Grote Rietplas in Emmen. Voor hoofdpodium waren eerder al Simple Minds, Golden Earring en De Kast eerder bekendgemaakt. Hier komen nog 2 internationale namen bij.

Kayak
Kayak bestaat 40 jaar! De jubileumtour ‘Journey Through Time’, die in 2012 reeds van start ging, is in 2013 voortgezet met een grotendeels nieuwe show. Van alle ooit verschenen elpees/cd’s wordt materiaal gespeeld. De grote hits (‘Ruthless Queen’, ‘Starlight Dancer’, ‘Chance For A Lifetime’) en andere publiekslievelingen (‘Merlin’, ‘Before The Angels Fell’) komen uiteraard voorbij. Daarnaast zullen minder bekende, zelden of nooit eerder gespeelde nummers aan bod komen.

De grote roerganger van Kayak is nog steeds oprichter/toetsenist Ton Scherpenzeel. De band kent verder de luxe van maar liefst drie leadvocalisten, te weten Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Rob Vunderink (tevens gitarist). Joost Vergoossen, die onlangs door de lezers van het vakblad ‘Gitarist’ werd verkozen tot de beste gitarist van de Benelux, neemt op zijn instrument de meeste solo’s voor zijn rekening. De ritmesectie van Kayak bestaat uit bassist Jan van Olffen en drummer Hans Eijkenaar. Laatstgenoemde geldt als de meest gevraagde slagwerker van ons land.

Met vijf uit een lange reeks klassiekers (naast de eerder genoemde hitsingles ook ‘Wintertime’ en ‘Lyrics’) is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000.

Splitsing en Jazzpolitie weer even samen
De Jazzpolitie was een Nederlands zangduo uit Groningen bestaande uit Peter Groot Kormelink en Herman Grimme. Grimme en Groot Kormelink zijn beiden afkomstig van de band Splitsing. Het album (getiteld “De Jazzpolitie”) werd bekroond met een Zilveren Harp. Al jaren wordt op You tube gezocht naar de Veronica-versie van Wind en Zeilen. Hetzelfde geldt voor de nostalgische beelden van Recht uit het Hart in Top Pop. Met Liefdesliedjes komt ook Nederland Muziekland gevoel weer terug. De Jazzpolitie was binnen een paar maanden een begrip in Nederland en grappig genoeg kent iedereen deze en andere nummers van beide bands zoals ‘Wind & Zeilen’, ‘Recht uit het hart’ en ‘Ze zijn terug’. Retropop brengt op zaterdag 7 juni Splitsing en de Jazzpolitie weer even samen.

De ticketverkoop voor het festival en de camping is zaterdag 30 november van start gegaan. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij 24 supermarkten in Drenthe, Groningen en Overijssel. Voor een overzicht van de supermarkten kijk op www.retropop.nl. Bij de supermarkten zijn alleen losse festivaltickets te koop. De supermarkten verkopen GEEN camping- en/of combitickets. De ticketprijs bij de supermarkten is € 45,- per ticket.

Ticketprijzen:
1. Festivalticket, € 45,00
2. Campingticket Los, € 27,50
3. Combiticket (festival + camping), € 70,00
4. Festival compleet ticket (festival + camping + 2x ontbijt + 1x BBQ), € 92,50
Campingtickets zijn inclusief stroompunten. Reserveringskosten voor een online ticket: € 2,50.

Deel: