Pebbleman LifeInsideADream_cToen ik deze cd toegestuurd kreeg was het even zoeken wie of wat nu eigenlijk Pebbleman is. Er loopt ook een Nederlandse muzikant rond, die deze naam voert, maar de Pebbleman die ik hier wil bespreken is een rockband uit Zuid-Afrika. De band is gevormd rond gitarist Richard Pryor en bestaat verder uit bassist Rob Stemmett, zanger Jesse Jordan en drummer Kevin Gibson. De band wordt gepresenteerd als “110% Pure South African Rock”, maar omdat ik verder geen Zuid-Afrikaanse rockbands ken besluit ik er maar gewoon naar te luisteren en het over mij heen te laten komen.

“Life Inside A Dream” is het derde album van deze band en verschenen bij het New Yorkse Grooveyard label. Het bestaat uit tien songs die zich allemaal binnen het bluesrock-/classic rock-/70’ies rock-idioom bewegen. Op zich is het niet bijster origineel. Je hoort hier wat Van Halen, daar weer Bonamassa. Je zou denken dat je het allemaal al wel gehoord hebt. Toch worden de (merendeels zelfgeschreven) songs goed en professioneel gebracht en is er voldoende te genieten. De beste songs zijn naar mijn mening de Warren Haynes cover “If Heartaches Were Nickels” met een fijne groove en prima gitaarwerk van Pryor, en “That Ain’t Me” met geweldige zang van Jordan.

Voor liefhebbers van bluesrock en classic rock is dit album zeker een aanrader. (Grooveyard) (7/10)

Deel: