De organisatie van Fortarock maakt vandaag bekend dat Iron Maiden met de uiterst succesvolle Maiden England tour het FortaRock festival in 2014 zal afsluiten. Daarnaast zijn ook Alter Bridge en Ghost bevestigd, net als Carcass, Trivium, Sabaton en Behemoth die reeds eerder waren aangekondigd. De zesde editie van FortaRock vindt komende zomer plaats op zaterdag 31 mei 2014, in het Goffertpark te Nijmegen. De kaartverkoop voor FortaRock start aanstaande vrijdag 13 december om 10.00 uur.

Iron Maiden is een van de belangrijkste en invloedrijkste heavy metalbands aller tijden. De Britse band heeft wereldwijd bijna 85 miljoen albums verkocht, meer dan 2000 concerten gegeven in 59 landen verspreid over de hele aardbol en vijftien studioalbums uitgebracht. De Maiden England tour is gebaseerd op de hits en favorieten van de fans uit de jaren tachtig, waarvan enkele nummers tijdens dit optreden voor de allerlaatste keer live te horen zullen zijn.

Dit is de laatste keer dat de setlist gebaseerd zal zijn op louter de jaren tachtig periode. Sommige nummers zullen dus echt voor het laatst live gespeeld gaan worden. Om deze reden wordt de setlist voor de laatste shows enigszins aangepast om het een wat representatiever beeld te geven van de gehele 80’s periode bestaande uit de drie DVD’s – Early Days, Live After Death and natuurlijk Maiden England.

Wanneer de Maiden England tour afgelopen is, heeft de band 102 shows gespeeld in 32 landen met meer dan twee miljoen bezoekers sinds de start in Amerika in juni 2012. Iron Maiden werd in 1975 opgericht en brak in 1982 door bij het grote publiek met het album ‘The Number of the Beast’. De band heeft tal van klassieke nummers op haar naam staan waaronder Run to the Hills, Hallowed Be Thy Name, Wasted Years, Can I Play with Madness, 2 Minutes to Midnight, The Trooper en meer. Iron Maiden staat bekend om de grootse en energieke live shows en dat zal op FortaRock niet anders zijn.

Deel: