Vanaf 11 november is de hoge hoed van Scrooge uit de gelijknamige theatervoorstelling ingevroren in een enorm ijsblok. Het ijsblok staat buiten op het balkon van de Philharmonie. Diegene die het tijdstip raadt wanneer de hoge hoed in zijn geheel ontdooid is, wint een volledig verzorgd tweepersoons VIP-arrangement voor deze geheel nieuwe uitvoering van Scrooge in Stadsschouwburg Haarlem. Meedoen kan via www.scroogehaarlem.nl/bevrorenhoed . Het ijsblok is onthuld door de drie Tiny Tims van Scrooge, v.l.n.r. Boet Kaaijk, Amon van Basten, Joris Smits.

Het invriezen en ontdooien van de hoed staat symbool voor de thematiek van de voorstelling. Ook Scrooge ontdooit langzaam en verandert van een ijzige, harde man in een warmbloedige persoonlijkheid. Deze Haarlemse familievoorstelling gaat op zondag 22 december in première en zal in totaal 19 maal te zien zijn in de Stadsschouwburg Haarlem. Ira Judkovskaja is de nieuwe regisseur van Scrooge.

Scrooge wordt mogelijk gemaakt voor en door Haarlemmers. Niet alleen op het podium maar ook achter de schermen. Meer dan 50 medewerkers, 80 amateurs en vrijwilligers, acht professionele acteurs en een volledig professionele crew zetten zich in om Scrooge te realiseren. Meer dan 50 bedrijven en fondsen dragen bij aan de voorstelling en zorgen onder andere voor vrijkaarten voor de Voedselbank Haarlem en de Stichting Kinderhulp. Het aloude verhaal A Christmas Carol van Dickens wordt In Haarlem telkens vanuit een nieuwe en verfrissende hoek gepresenteerd. Tjeerd Bisschoff maakte een nieuwe bewerking en Wiebe Gotink componeert de muziek. Naast beroepsacteurs als Peter de Jong (Scrooge), Joost Prinsen (Marley), Elsje de Wijn, Herman Bolten, Bert Hana en Merel Baldé spelen maar liefst 38 amateur-acteurs in Scrooge. De jongste acteur is 7 jaar en de oudste is 71. Een vrouwenkoor van 18 dames maakt het toneelbeeld compleet.

Deel: