Afgelopen zomer heeft de 13-jarige zangeres Femke Meines een aantal keuzes moeten maken. Niet alleen gaat ze sinds dit jaar naar de middelbare school en onderging een keeloperatie, ook besloot zij een nieuw creatief team om zich heen te verzamelen, met als doel haar eigen muziek op te nemen. Met producer Holger Schwedt, die onder meer samenwerkte met Anouk, Blof, VanVelzen en Di-Rect, had Femke direct een goede klik. Samen met IOS-gitarist Sander Rozenboom en Holger werken ze aan haar eigen sound en nieuwe nummers, waarvan de basis al wordt gelegd aan de keukentafel, waar Femke samen met haar vader liedjes schrijft. Vanaf 6 december is het eerste resultaat te beluisteren, want dan verschijnt de kerstsingle ‘Kerst Met Jou’.

De populariteit van Femke heeft niet alleen geresulteerd in veel trouwe volgers op de diverse social media, maar ook in een samenwerking met RTL. Niet alleen de videoclips en muziek van Femke komen regelmatig voorbij bij o.a. Telekids, maar Femke heeft ook opgetreden tijdens het Telekids Verjaardagsfeest en is ze te zien bij de Club van Sinterklaas Feesttoer aankomende maand. Femke is regelmatig te vinden bij events en shows door het hele land, waar ze een graag geziene gast is.

Afgelopen zomer zat het wel even tegen, Femkes stem had wat problemen en ze had veel last van haar keel. Artsen besloten dat ze geopereerd moest worden aan haar amandelen en daardoor liep het uitbrengen van een nieuwe single enige vertraging op. Gelukkig verliepen de operatie en het herstel voorspoedig en zit Femke momenteel goed in haar vel. Op 6 december komt een echte kerstsingle uit waarin alle clichés uit de kast zijn gehaald. ‘Kerst Met Jou’ is uiteraard een eigen geschreven, uptempo nummer en opgenomen met haar nieuwe creatieve team in de Shamrock Studios in Baarn.

Femke Meines won vorig jaar het Junior Songfestival met het nummer ‘Tik Tak Tik’. Op 8 maart 2013 kwam haar tweede single ‘Dan Kies Ik Voor Jou’ uit. Deze single staat sindsdien onafgebroken in de Kids Top 20 en is daarmee langst genoteerde single van het jaar. De online schare fans is sinds haar deelname aan het JSF blijven groeien en de Fems, zoals de fans van Femke zichzelf noemen, kijken dan ook reikhalzend uit naar haar nieuwe single. Vanaf 6 december is ‘Kerst Met Jou’ onder andere verkrijgbaar via iTunes, downloadportals en alle online diensten als Spotify en YouTube.

Deel: