Special rond de Amerikaanse rockband Pearl Jam die onlangs hun nieuwe album ‘Lightning Bolt’ (hun tiende) uitbracht. In deze special gaan de leden in op het maakproces van het album waarbij ze worden geïnterviewd door beroemde fans als regisseur Judd Apatow (Knocked Up) en de Australische surfkampioen Mark Richards. (Pearl Jam-voorman is immers een fervent surfer.) Tevens blikken we nog eens terug op hun de legendarische Pinkpop-optredens uit 1992 en 2000 aan de hand van songs die nog altijd bij Pearl Jam op de setlist staan.

‘Pearl Jam – Lightning Bolt’, 21:45 – 22:45 uur, Cultura 24

‘Pink Floyd – The Wall’ gaat over Pink, gespeeld door Bob Geldof, een popartiest die zichzelf op een hotelkamer heeft opgesloten. Hij is volkomen opgebrand (teveel shows, teveel drugs, teveel applaus). Door middel van flashbacks worden de herinneringen van Pink vertoond. Veel herinneringen gaan over zijn vaderloze jeugd (zijn vader kwam om in WOII). Elke herinnering is een steen in de denkbeeldige muur die Pink om zijn gevoelens heeft opgeworpen. Langzaam trekt Pink zich steeds verder terug in zijn eigen waanzin, waarin hij zichzelf ziet als een gevoelloze demagoog die alleen nog maar macht heeft over een ‘slaafs’ publiek. In zijn innerlijke voltrekt zich een rechtzaak waarin alle mensen uit zijn verleden die hebben bijgedragen aan zijn muur, tegen hem getuigen.

‘Pink Floyd – The Wall’,22:40 – 00:20 uur, TCM

Muziekprogramma met aandacht voor de betere popmuziek. In deze aflevering het concert dat de laatbloeiende soul man Charles Bradley gaf met zijn band op donderdag 24 oktober jl. in Paradiso te Amsterdam. De zestiger heeft tot dusver een zwaar leven gehad, zo leerden we eerder dit jaar via de ontroerende Uur van de Wolf-documentaire ‘Soul Of America’ waarin de aanloop van Bradley’s muzikale carriere in beeld werd gebracht. In mei dit jaar verscheen zijn tweede album ‘Victim Of Love’ en in het kader hiervan toert de zanger (de bijnaam ‘The Screaming Eagle of Soul’ dankt hij aan zijn vintage stemgeluid, een opwindende combinatie van Otis Redding, James Brown en Wilson Pickett) momenteel de wereld rond.

‘3voor12 presenteert… Charles Bradley’, 23:50 – 00:50 uur, Cultura 24

Deel: