De Deense producer, DJ en multi-instrumentalist Trentemøller is goed in het oproepen van verlangens. Zo bracht hij in juni de single ‘Never Stop Running’ uit, maar liet ons tot september wachten voordat de volledige nieuwe plaat gereleased werd. Toen het eenmaal zover was en zijn studioalbum ‘Lost’ juichend ontvangen werd (‘zijn beste plaat tot nu toe’) werden de data voor de album-tour bekend gemaakt.

‘Lost’ wisselt in twaalf nummers complete liedjes af met gelaagde dancetracks – de plaat laat ons afwisselend dromen en dansen -, bevat een hele rij aan gastvocalen (o.a. Low, The Drums), en is het derde album sinds hij doorbrak met The Last Resort. De tour begint deze week in Londen en komt via Brussel naar Nederland, waar Trentemøller en zijn band zaterdag 9 november in de Amsterdamse Paradiso staan en zondag de 10e in de Effenaar in Eindhoven.

Op zijn website staan teaser videos, aan te raden voor als je alvast wilt opwarmen voor de komende live shows (en als je wilt zien dat Trentemøller ook maar gewoon een mens is: hij moet op iTunes zijn eigen track kopen omdat hij het bestand zelf niet meer kan vinden).

Deel: