Na het succes van de eerste editie in 2012 krijgt de Blues Night van Hamont-Achel (België) op 6 december aanstaande een vervolg. In de Posthoorn zullen deze avond vanaf 20.00 uur ‘Barefoot & The Shoes’  en ‘Ana Popovic’ het podium betreden.

Barefoot & the Shoes:
Barefoot Lynnfield is een jonge muzikant en verhalenverteller uit Tremelo. Zolang hij zich kan herinneren schrijft hij al verhaaltjes en liedjes. Nu, nog steeds gezegend jong, creëert hij erg volwassen en unieke songs. Dit doet hij met zijn vaste band ‘The Shoes’. Deze folky blues-rock laat een zinderende indruk achter, niet in het minst door Barefoot’s bijzondere stemgeluid.

Ana Popovic:
Popovic werd geboren in Servië (1976) en vluchtte tijdens de oorlog naar Nederland, ana popovic - kopieAnna studeerde jazz gitaar aan het conservatorium in Rotterdam en Utrecht. Na haar studie kwam ze met haar cd ‘Comfort To The Soul’ met daarop een indrukwekkende mix van jazz, rock, blues en soul. Ze maakte zeven cd‘s die bij de (blues) kenners bijzonder veel indruk hebben veroorzaakt en van haar een graag geziene gast maken op menig festival/concert.

Vrij recent was Popovic special guest tijdens een BB King concert in Duitsland. Haar vorige cd ‘Still Making History’ sond maar liefst 19 weken in U.S. Billboard Blues chart en schopte het zelfs tot nummertje drie. Popovic produceerde deze cd samen met Grammy Winner John Porter (Roxy Music, The Smiths, Los Lonely Boys, Bonnie Raitt, Ryan Adams, Keb‘ Mo‘, Jimmy Smith, The Go-Go‘s, Buddy Guy) en werd bijgestaan door o.a Sonny Landreth en harmonicaspeler Jason Ricci. Beide muzikanten weten een goede partij in te spelen zoals we dat gewend zijn van ze. Gitaarduels, akoestische nummers en wat meer funky blues, het is voor Popovic geen enkel probleem. In het voorjaar van 2013 bracht Ana haar nieuwste album ‘Can You Stand The Heat’ uit, met producer Tony Coleman. Deze man is beter bekend als de drummer bij BB King.

In de zomer van dit jaar volgde een promotie tour  en wie getuige was van haar Belgische optreden in een overvolle Spirit Of 66 in Verviers, met acht muzikanten aan haar zijde, zal dit optreden nog lang herinneren. En nu is deze grote dame bij ons op de tweede Blues Night in Hamont-Achel.

Tickets en info zijn te verkrijgen via de site van Hamont-Achel of via de Facebookpagina.

Deel: