Na een muzikale radiostilte van 14 jaar komt er weer een langspeler van Mike Meijer. En deze keer zit er ook nog eens een boek bij! Een boek met tekeningen, foto’s en grafisch werk van Femke van Heerikhuizen, Arnold Weel, Kato Tan, Olivia Ettema, Milo, Emanuel Wiemans, Leander Lammertink, Donald Beekman, Odile Lemstra, Larsia Braakman en Paul Stellingwerf die ieder één nummer van de CD hebben verbeeld. Zo is er een nieuw ‘concept’ ontstaan: het PLAAT&BOEK.

In de afgelopen jaren is de CD verdrongen door de ‘download’ en ‘streaming’. Dat is vooruitgang, maar er zijn ook een paar zaken verloren gegaan. Bijvoorbeeld de hoes. Die je in je handen kunt pakken, kunt voelen en ruiken en die je gewoon in de boekenkast of op je koffietafel kunt leggen. Om de platenhoes-ervaring weer terug te brengen heeft Mike Meijer iets nieuws bedacht: een boek met tekeningen, foto’s en grafisch werk. Je kunt met het boek op schoot de CD beluisteren, maar het boek en de CD zijn ook los van elkaar te genieten, en: ieder nummer heeft in dit boek zijn eigen hoes!

Einzelganger boek coverXSMike Meijer is opgegroeid met de teksten en liedjes van Annie M. G. Schmidt, de Stratenmakeropzeeshow, Wim T. Schippers, Drs. P  en Raymond van het Groenewoud. Bij hem dus geen zinnen als ‘ik hou van jou, ik blijf je trouw, wat zijn je ogen blauw’. Zijn teksten zijn licht absurdistisch, soms grappig en blijven ook zonder muziek overeind. De muziek is vaak dansbaar (daar komt zijn achtergrond als drummer van o.a. The Scene, de Gigantjes, Gruppo Sportivo en Orkater naar voren) en in de melodie en harmonie zijn jazz en blues nooit ver weg. 

Als rechtgeaarde artistieke duizendpoot heeft Mike Meijer een CV waar een paard de hik van krijgt. Van Baantjer tot Flodder en van Allstars tot Theo & Thea, vroeg of laat duikt Mike op in een Nederlandse film- of t.v.-productie! Daarnaast maakt hij filmmuziek (o.a. Shouf Shouf Habibi) en schreef hij een boek over drums, drummen en drummers getiteld: BOEM! Maar zijn grootste plezier ligt in het schrijven van teksten en muziek en het opnemen van zijn liedjes. Daarbij neemt hij zelf alle instrumenten voor zijn rekening. Het klinkt als een band, maar het is allemaal Mike Meijer zelf! (vandaar de titel van dit Plaat&Boek: EINZELGÄNGER) 

Op vrijdag 1 november wordt het Plaat&Boek gelanceerd in stripwinkel Galerie Lambik op de Kerkstraat 132 in Amsterdam. Vanaf 16.30 uur is u van harte welkom en vanaf 17.00 uur speelt Mike Meijer live een aantal nummers van de plaat met zijn EINZELGÄNGERPROMOTIECOMBO met daarin popveteranen als als Antonie Broek (De Dijk), Onno Voorhoeve (Willy Momo, JOE), Jan van der Smit (Wiep Zigtema) en Peter Smid (The Houseband/Time Bandits).


Deel: