Estrel hotel
Sinds 1994 bestaat het viersterren hotel Estrel, gelegen in de wijk Neukölln, Berlijn. Het heeft maar liefst 1.125 kamers en suites vanaf 27 m2, en is daarmee het grootste hotel van Duitsland. In het hotel bevinden zich 5 restaurants en 3 bars: restaurant Portofino (Italiaans), Sun Thai (Thais) en Sansoucci (Franse keuken) zijn allen gelegen aan het zeer lichte atrium, wat het hart van het hotel is. In het atrium met glazen dak krijg je ’s ochtends een luxe en zeer gevarieerd ontbijt.
Verbonden aan het hotel ligt een congrescentrum met bijna 60 zalen, waar per jaar zo’n 1.200 congressen gehouden worden. Buiten aan de overkant van het hotel ligt een tuin met bierstube en eigen aanlegsteiger. De bouw van het hotel is geïnspireerd op Las Vegas, evenals het idee om naast een hotel en congrescentrum ook een Festival Center te exploiteren, waar allerlei (musical)shows opgevoerd worden, zoals dit ook in Las Vegas gebeurd. Voor live shows en entertainment hoef je niet meer naar the USA, maar kom je naar Estrel in Berlijn!

Het Estrel Festival Center
De shows van het Estrel Festival Center staan onder de bezielende leiding van producent Bernard Kurz. Het idee voor entertainment shows in Berlijn begon met het zien van een Elton John-imitator.   Per show kunnen 800 mensen in de zaal aan tafeltjes zitten, kijkend naar de dagelijkse show ‘Stars in Concert’. Daar treden Look-a-likes en andere zangeres en zangeressen op als internationale sterren zoals Madonna, Elvis, Louis Armstrong en Whitney Houston. Daarnaast zijn er andere shows in het Estrel Festival Center zoals Thank You for the Music (met vier look-a-likes als ABBA),  All you need is Love (waar de bandleden van Twist en Shout ook look-a-likes zijn, van the Beatles), It’s all Musical (een 90 minuten durend musicalgala waar songs van de grootste musicals gezongen  worden) en Memories of Motown, de meest recente vaste productie. Deze show laat een combinatie van legendarische Motown artiesten van weleer zien en Diana Ross en Marvin Gaye look-a-likes, wat je echt het gevoel van Motown uit de jaren 60 en 70 geeft!

I’m a Soul Man – A Tribute to the Blues Brothers
In deze show zingen de Blues Brothers’ Tim Stamper en Kenny Bukowski (die beide als 2 druppels water lijken op de echte Blues Brothers’ John Belushi en Dan Aykroyd) naast Shondell Mims als Aretha Franklin en Frank Chiarelli in de rol van Ray Charles. The Blues Brothers gaan gekleed in zwart pak, hoed en zonnebril, en bewegen in een typische Blues Brothers’ pas over het podium, echte podiumbeesten. Alle bekende songs komen voorbij: Everybody needs somebody, Hit the Road, Jack en Do you Love me. Naast hun optredens in Nederland medio oktober 2013, zal deze show in januari en februari 2014 ook in het Estrel Festival Center te zien zijn.

The Tina Turner Experience
De van oorsprong Nigeriaanse Emi Wokoma vertolkt de rol van Tina Turner, the Queen of Rock, in de show The Tina Turner Experience.  Emi is bekend van haar rol als Tina Turner in de West End musical Soul Sister. The Tina Turner Experience neemt je mee langs hoogtepunten van het muzikale oeuvre van Tina Turner. Gary Lloyd is regisseur en choreograaf van deze show. De JockeyBoys, bestaande uit het Dj duo Ryan van Zichem en Richy George, hebben de remix van The Acid Queen gemaakt. En ontwerper Coen van der Hoeven heeft zich bezig gehouden met (de uitstraling van) het podium en het lichtplan voor de show. De première van de show vindt plaats op 21 december in het Gelredome in Arnhem.

Sesamstraat
De bekende bewoners van de Sesamstraat, Bert en Ernie, Pino, Tommie en Elmo, brengen in deze ochtend- en middagshow hun liedjes uit Het mooiste van Sesamstraat en Elmo is jarig ten gehore. Stil zitten is hier niet aan de orde: meedansen en –zingen wel, wat vanzelf gaat!

Speeldata in Nederland:

–          I’m a Soul Man: 12 + 13 oktober 2013, World Forum Theater (Den Haag), 18 t/m 20 oktober 2013, Rai Theater (Amsterdam)
–          The Tina Turner Experience: 21 december 2013, Gelredome (Arnhem)
–          Sesamstraat: 2 t/m 4 januari 2014, World Forum Theater (Den Haag)

Meer informatie over het Estrel hotel, congrescentrum en festival Center kun je vinden op: http://www.estrel.com/en/ (Engels).

 

 

 

 

 

 

Deel: