Mechanical Bull is alweer het zesde studioalbum van de alternatieve rockband  Kings of Leon uit Nashville (VS).  De band bestaande uit 3 broers en 1 neef, maken na een moeilijke tijd en 2 jaar pauze een goede comeback. De pauze was nodig, de band was lichamelijk op. Maar het kriebelde weer bij de heren en dus zou er een nieuw studio album komen. Zonder al echte concrete ideeën te hebben gingen ze aan de slag en kregen weer plezier in het maken van muziek met elkaar.

Het typische Kings of Leon geluid met het herkenbare gitaarwerk en de karakteristieke stem vankol1 zanger Anthony Caleb Followill zorgt voor een vertrouwd geluid. In juli dit jaar werd het nummer ‘Supersocer’ de eerste single van het album en moest de toon zetten.  Het is een heerlijk meezingnummer, en als je het mij vraagt, samen met als de tweede uitgebrachte single ‘Wait for me’ die in september dit jaar uit kwam, het meest hitgevoelig. Maar beide hebben, althans in Nederland,  helaas niet helemaal het verwachte succes.

De nummers op het nieuwe album vertellen een verhaal en zo bevat het ook een aantal rustige nummers. Het nummer ‘Comeback Story’ die licht ironisch hun verhaal verteld, doet door middel van de strijkers aan het einde  van het nummer wat gevoeliger aan. Mechanical Bull is een heerlijke mix van alles wat de band in huis heeft. Makkelijk luisterbaar voor de gemiddelde pop- rockliefhebber en een echte must have voor de fans.

Er gaan misschien niet veel nummers van het album hoog in de hitlijsten scoren,  maar dat wil niet zeggen dat het album niet goed is. We kunnen spreken van een waardige comeback.  (RCA/Sony) (8/10)

Deel: