Steve Nicks sprak onlangs met een verslaggever van een Britse krant en vertelde dat het haar heel leuk lijkt om muziek te schrijven voor de razend populaire TV-serie ‘Game of Thrones’. Nicks raakte verslaafd aan de serie toen ze na de dood van haar moeder ziek werd en dat de boeken van auteur George R.R Martin haar door de zware tijd heen hebben geholpen.

De Fleetwood Mac zangeres zei: “Ik ging niet meer naar de studio, ik wilde niet meer. Maar dat was niet het enige, ik wilde nergens meer heen. Ik bleef bijna 5 maanden thuis. Ik werkte aan mijn documentaire over ‘In Your Dreams’. En toen werd ik ziek. Tijdens het rouwen om mijn moeder’s dood en mijn ziekte keek ik naar het volledig eerste seizoen van ‘Game of Thrones’, dat hielp enorm. De serie zorgde ervoor dat ik mijn gedachten kon verzetten”.

Ze voegde er aan toe: “Ik zou het super vinden om muziek te kunnen schrijven voor ‘Game of Thrones’. Ik heb er een flink aantal gedichten over geschreven, voor ieder personage een. Voor Jon Snow, Arya, Cersei en Jaime. Ik vind het ontzettend knap dat hij in staat is om deze grote, onderling verbonden wereld te creëren. Als tekstschrijfster schrijf ik kleine films, maar ik ben toch echt niet in staat om een, al is het maar een klein, boek te schrijven, aldus Nicks”.

Deel: