An Acoustic Skunk Anansie – Live In London is een prachtige registratie van een speciaal optreden op 15 april van dit jaar. Het vond plaats in het bijzijn van 900 fans, in de Cadogan Hall in Londen (de thuishaven van het Royal Philharmonic Orchestra) en is zowel op CD als op DVD verkrijgbaar.

Na een hele tijd uit elkaar geweest te zijn kwam de band in 2009 weer bij elkaar en datan acoustic skunk anansie is maar goed ook. De alternatieve band met punk rock en indie rock heeft inmiddels 6 albums uitgebracht, inclusief een verzamelalbum. Van deze albums zijn er 18 nummers in een nieuw, akoestisch jasje gestoken voor het optreden in Londen. En die nieuwe jas past ze goed. Want als een rockband ook hun nummers ook akoestisch goed over kunnen brengen is dat een teken van vakwerk. Goed geschreven, krachtige nummers blijven overeind staan. Skunk Anansie, dat haar twintigjarige jubileum nadert, gaat nieuwe dingen aan en weet nog steeds te verrassen.

Na eigen zeggen vond Skin het optreden in Londen wat eng, ze had geen gitaar meer om zich achter te verschuilen. En haar zangkwaliteiten zouden op de proef gesteld worden. Zoals ze normaal gesproken een zeer sterk fysiek en energiek rock optreden geeft, staat ze nu ingetogen en puur, directer met het publiek in contact. Dit is dan ook duidelijk te horen. Al weet Skin altijd de emotie goed over te brengen tijdens haar optredens, op een wat heftigere manier, zijn de nummers nu nog beter voelbaar. Dit wordt versterkt door het bijstaan van een strijkkwartet, extra gitarist en achtergrondzangeres. De tekst en muziek komen goed binnen, de openhartige nummers van Skunk Anansie hebben nog nooit zo krachtig en raak geklonken. Daarnaast wordt je nog meer in het nummer mee genomen, door de akoestische klanken en duidelijke uitspraak waardoor, je de tekst beter kunt volgen.

Een album met onverstelbaar goede nummers, geschreven uit liefde, verlies, wraak en verwijt en komt uit het hart. Heerlijk om naar te luisteren en zeker een aanrader voor de rockfans en niet-rockfans. (V2 Records) (9/10)

Deel: