Immortal by Sarah van NeyghemDe negende editie van het vooruitstrevende Incubate festival trok de afgelopen zeven dagen duizenden bezoekers uit bijna dertig verschillende landen. Het festival kreeg aandacht van media wereldwijd, werd geholpen door honderden vrijwilligers en presenteerde meer dan 300 optredens, waaronder concerten van CocoRosie, 808 State en Biosphere. De organisatie kijkt wederom terug op een zeer geslaagde editie.

Bezoekers uit meer dan dertig landen
“Met onder meer het spectaculaire optreden van blackmetal-legende Immortal, de gave acid house avond en de zeer geslaagde concerten in Theaters Tilburg kan ik niet anders zeggen dan dat ik extreem trots ben met de Incubate editie van 2013,” aldus artistiek directeur Vincent Koreman. “Met de hulp van honderden vrijwilligers uit meerdere landen, en duizenden internationale bezoekers uit zo’n dertig verschillende landen hebben we dit jaar laten zien dat Incubate als festival sterk kan blijven groeien in zowel het aantal bezoekers als in de kwaliteit. Volgend jaar bestaat het festival 10 jaar, en ik zie er naar uit om dat te vieren, samen met de bezoekers en met iedereen die door de jaren heen bij Incubate betrokken is geraakt.”

Tijdens Incubate stond er in Tilburg de hele week muziek, kunst, film, theater, debat en poëzie geprogrammeerd. In meer dan twintig zalen, van een synagoge tot cafés, en van theaterzalen tot aan een kapel. Er vonden concerten plaats met basisschoolkinderen, optredens in verzorgingshuizen, een Egyptische bruiloft, een autoreclame als kunst, een internationale conferentie, busritten door het verleden van de Tilburgse textielindustrie, theatervoorstellingen in de openbare ruimte, een masterclass over Super8 film, een kerkdienst door hiphop legende Kurtis Blow en nog veel meer.

Incubate 2014 vindt plaats van 15 tot en met 21 september.

Deel: