De voorbereidingen voor de conferentie en het festival voor de Hollandse muziek, Buma NL, op de Parade in Den Bosch zijn in volle gang. Eerder werd al aangekondigd dat Frans Bauer dit jaar onderwerp van gesprek is in het openingspanel. In het openingspanel staat de carriëre van één persoon centraal. Er zal stil worden gestaan bij Frans zijn successen, ondernemerschap en zijn ontwikkeling als songschrijver. Ook zal worden besproken hoe hij de ontwikkeling maakte van zanger naar TV personality met zijn eigen reality show en zijn werk als presentator van onder andere Bananasplit. Niemand minder dan Filemon Wesselink is aanwezig om Frans het hemd van het lijf te vragen tijdens het openingspanel.

Wanneer de conferenties ten einde zijn is het tijd voor het festival op de Parade. Dit wordt ingeluid door het Sena Nieuw Hollands Talentenpodium waarop diverse talenten, verkozen door de stichting Sena, te zien zullen zijn. Vervolgens zal de avond in het teken staan van het programma ‘De Voorpret’ vol live optredens van vertolkers van het Hollandse lied met aansluitend de Buma NL Awards. De awardshow staat bol van optredens van artiesten als Jeroen van der Boom en Jannes. Tevens wordt er door diverse artiesten Buma NL Awards uitgereikt in onder andere de categorieën ‘Beste zanger/zangeres’, ‘Beste live act’ en ‘Beste videoclip’. Het festivalprogramma op de Parade begint om 17:00 uur.

Het festival op de Parade is gratis te bezoeken. De organisatie heeft, met oog op de weersvoorspellingen, maatregelen getroffen in de vorm van een ‘perfect sky’. Een paraplu van enorme omvang die de bezoekers garandeert van een droog plekje op de Parade.

Buma NL is het evenement dat in de breedste zin van het woord de Hollandse muziek in de spotlights zet. Niet alleen door (talentvolle, potentiële en bekende) artiesten uit de sector een podium te bieden, maar vooral om de sector in het algemeen te voorzien van het allereerste platform ooit speciaal voor haar georganiseerd. Het conferentieprogramma en de awardshow (talentprijzen en oeuvre awards) bieden volop mogelijkheden voor ‘vraag- en aanbod’ en voor professionals en aspirant-professionals om elkaar te ontmoeten. Kortom: Buma NL is dé conferentie en het festival voor de Hollandse muziek.

De vierde editie van Buma NL vindt plaats op donderdag 19 september 2013. De toegang voor het festival op de parade is gratis. Kaarten voor de conferentie zijn verkrijgbaar via www.buma.nl

Deel: