Het tweedaagse festival Brabant Open Air (BOA) vond plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, op het Strijp S-terrein in Eindhoven. De zwoele nazomerse vrijdagavond werd ingevuld door artiesten uit de omgeving: de Maten van Brabant. Uit Eindhoven traden Armand, Peter Koelewijn en Björn van der Doelen op en daarnaast waren er onder andere optredens van Guus Meeuwis, Anneke van Giersbergen en Gers Pardoel. Brabant Open Air noemde dat ‘De Maten van Brabant’.

Tijdens ‘De Maten van Brabant’ kon het publiek meezingen met de in totaal 11 zangers en zangeressen die het podium op Strijp-S bestegen: ‘Kom van dat dak af’ van ras-Eindhovenaar Peter Koelewijn werd uit volle borst meegezongen, maar ook Guus Meeuwis’ ‘Brabant’ zorgde voor een moment van saamhorigheid.

Het was een mooi festijn, waar de artiesten in duet gingen met elkaar, zoals Anneke van Giersbergen met Guus Meeuwis en Armand zong en Nol Havens (V.O.F. de Kunst) een duet aanging met rapper Gers Pardoel. Natuurlijk weer aan elkaar gepraat door acteur Frank Lammers, die wonderwaarlijk zelf ook nog een nummertje meezong met Peter Koelewijn.

‘De Maten van Brabant’ was dit jaar een nieuw experiment van Brabant Open Air, maar als het aan de duizenden meezingers in het publiek ligt, wordt dat een jaarlijks terugkerend ritueel. Met mate(n)…

Deel: