henrik2Het moet toch wel erg fijn zijn een eigen platenlabel te hebben. In het geval van Henrik Freischlader is dat het ‘Cable Car Records’ label. Het voordeel hiervan is dan dat je uit kunt brengen wat je wilt. En dat is precies wat Freischlader heeft gedaan met zijn nieuwe release. Van zijn laatste 2 tournees heeft hij elk optreden opgenomen en de beste shows van beide tournees nu uitgebracht in een 4-cd box.

De eerste 2 cd’s beslaan Show No 47 van de ‘Still Frame Repaly Tour’ uit 2011 (vorig jaar al uitgebracht op DVD), op cd nummer 3 en 4 staat Show No 27 van de ‘House In The Woods Tour’ uit 2012. Op beide dubbel cd’s staan 16 nummers (intro’s niet meegerekend) en van deze totaal 32 nummers zijn er maar 4 het zelfde (‘Longer Days’, ‘The Bridge’, ‘I Loved Antother Woman’, ‘Break Out’) maar, zoals gebruikelijk bij live opnames zijn ook deze 4 opnames weer totaal verschillend.

De 4 cd’s bevatten ruim 4 uur en 20 minuten aan live muziek, compleet opgenomen en bewerkt door de vaste geluidsman van Freischlader; Martin Meinschäffer. Maar wat gewoon opvalt is hoe ingespeeld deze band op elkaar is. Om in minder dan 1 ½ jaar 2 kompleet verschillende shows op zo’n hoog kwaliteitsniveau neer te zetten vereist een zeer hoge discipline in combinatie met veel plezier in wat je doet. En dat hoor je ook op deze cd’s terug. Neem bijvoorbeeld ‘Breakout’, een bijna 24 minuten durend nummer uit de ‘House In The Woods Tour’ waarin Freischlader samen met organist Moritz Fuhrhop een perfect vraag en antwoordspel neerleggen, daarbij perfect ondersteund door Björn Krüger op drums en Theofilos Fotiadis op bas.

Voor de Freischlader fans is deze cd-box sowieso een must, maar eigenlijk zou elke bluesliefhebber hier naar moeten luisteren. Want dat Henrik Freischlader een verdomd goed stukkie live muziek op deze 4 zilveren schijfjes heeft neer gezet, dat op geen enkel moment verveeld, is wel duidelijk! (8/10)(Cable Car Records)

Deel: