Verschillende generaties groeiden op met zijn muziek. De goedlachse  Barry McGuire mag zich met recht een veteraan noemen. Maar aan alles komt een  einde, en ook aan de muzikale rondreizen van deze levende legende. Barry McGuire  komt op 10 oktober voor een eenmalig afscheidsconcert naar Nederland, in  Aalsmeerderbrug. En hij brengt een speciale gast mee; John York, voormalig lid  van The Byrds.

Barry McGuire’s muziekverhaal kent veel  gezichten. Veel liefhebbers kennen hem als de zanger van de hit ’Eve Of  Destruction’ uit 1965. Na zijn bekering werd McGuire echter een toonaangevend  gospelartiest. Zijn verschillende albums uit die periode (waaronder ‘Seeds’ en  ‘To The Bride’, dat hij samen met The Second Chapter of Acts opnam) werden  klassiekers. Barry McGuire’s live optredens werden al even legendarisch. Gewapend met slechts een gitaar wist hij decennialang het publiek te boeien  dankzij zijn grote charisma, aanstekelijke humor en herkenbare  liedjes.

De afgelopen jaren heeft McGuire nog diverse muziekprojecten gestart, maar nu is het volgens hem tijd om, op 77-jarige leeftijd, zijn  tourloopbaan vaarwel te zeggen. Een hele eer dus dat Nederland is gekozen als één van de landen waar Barry McGuire in eigen persoon afscheid komt nemen!  Tijdens deze avond in de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug zal het een feest van herkenning zijn voor gospelliefhebbers van het eerste uur, maar ook genieten van de unieke ervaring die een veteraan als McGuire laat horen aan jong en oud!

En Barry McGuire staat niet alleen op het podium. Het optreden, dat ook deel uitmaakt van Barry’s concertreeks ‘Trippin’ The Sixties’, doet hij samen met zijn goede vriend en zanger / gitarist John York. Wie bekend is met de muziek uit de jaren ’60, zal hem kennen als lid van The Byrds, die in die periode o.a. een wereldhit hadden met ‘Mr. Tambourine Man’.

Samen verzorgen Barry en John een programma met klassiekers uit het verleden, recent nieuw eigen materiaal en natuurlijk de favorieten waar met een warm gevoel aan terug gedacht wordt.

De gegevens op een rij:
Barry McGuire en John York
10 oktober 2013
Levend Evangelie Gemeente, Aalsmeerderbrug (Kruisweg 55)

Deel: