Op 25 maart verscheen The Ash & Clay, het debuutalbum van The Milk Carton (Anti-Records). The Milk Carton Kids zijn Kenneth Pattengale en Joey Ryan, beiden afkomstig uit Los Angeles. Met slechts twee akoestische gitaren en prachtige close harmonies zijn The Milk Carton Kids een exponent van de huidige classic folk revival. Maar dat niet alleen: met hun inventieve gitaarspel en in elkaar grijpende, ingewikkelde zanglijnen slagen ze er in een geheel eigen twist aan een al rijk muzikaal genre te geven.

Sinds hun oprichting in 2011 heeft het duo een hoop toegewijde fans aan zich weten te binden met de simpele puurheid van hun muziek. The Milk Carton Kids toerden met o.a. Old Crow Medicine Show en Punch Brothers, deden een sessie voor NPR’s Tiny Desk en veroverden het publiek niet alleen met hun prachtige muziek, maar ook met hun droge humor en on-stage présence. Ook in Nederland waren we hier in april dit jaar getuige van met hun optredens in de Amstelkerk en op Motel Mozaique.

The Milk Carton Kids zijn komende maand weer in Nederland:
10 september – Vredenburg Leeuwenbergh, Utrecht
14 september – Take Root Festival, Groningen

Deel: