Op 1 juli van dit jaar trotseerden ruim 10.000 bezoekers de kou aan het water in Emmen voor alweer de 12e editie van Retropop, waar ook dit jaar de gezelligheid weer hoogtij vierde. Een dag lang vermaak op diverse podia met overdag ondermeer Racoon, Alphaville, Frank Boeijen, Jan Akkerman en ‘s avonds een groots rock- en disco-spektakel met respectievelijk Status Quo en Chic. Editie 2014 duurt nog even, de organisatie heeft al bekend gemaakt welke act er als eerst op het affiche zal staan op zaterdag 7 juni, de Golden Earring.

Op 2 september 1961 werd de Golden Earring opgericht en is daarmee een van de langstbestaande bands ter wereld en de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Ze hadden in 1963 hun eerste optreden, twee jaar later kwam hun debuut album ‘Just Earring’s’ uit. Vanaf dat moment kwam en bleef het succes, vele concerten volgden in landen als onder andere Amerika (13 tournees), Duitsland en andere Europese landen. Voor vrijwel alle tot nu uitgebrachte albums mochten de heren Gouden of Platina platen in ontvangst nemen.

Deel: