white_denim_corsicana_lemonade-500x500Het uit Austin afkomstige White Denim maakte deze week meer details bekend over het nieuwe album dat op 28 oktober zal verschijnen. Dit alweer vijfde album zal ‘Corsicana Lemonade’ gaan heten. Niemand minder dan Wilco’s Jeff Tweedy heeft de plaat geproduceerd. Razendspannende indiepop maken ze, en kijken altijd net een stukje verder dan hun neus lang is: garagerock, freejazz, progrock, zoete pop, blues en psychedelica worden net zo makkelijk in de blender gegooid. Na de goed ontvangen plaat ‘D’ besloot de band dat het tijd werd voor een plaat zonder complexe structuren, een plaat die dichter in de buurt van het live geluid van de band. “It has taken five records to make one that sounds the way we do onstage,” vertelt White Denim frontman James Petralli.

Uiteindelijk vlogen ze eind maart van dit jaar naar Chicago om daar live in de studio een aantal tracks op te nemen. Vol met goede ideëen en inspiratie vlogen ze terug naar Austin, huurde daar een huis en lieten deze vervolgens in vier dagen tijd ombouwen tot een studio. Binnen twee maanden was de nieuwe plaat klaar. Het resultaat mag er zijn: het is een eerlijke, directe plaat met een open karakter. Het lijkt erop dat White Denim vrede heeft met deze verandering. Ze volgen hun eigen advies op: ‘If it feels good, just let it feel good to ya.’

Deel: