Nirvana’s album ‘In Utero’ viert binnenkort haar 20e verjaardag, om dit feit te vieren wordt het album opnieuw uitgebracht. Nu hoor ik jullie denken, “is dat nou zo bijzonder?”. Kort maar krachtig… JA! Op 24 september verschijnt er een “Super Deluxe Edition” box set, met daarbij meer dan 70! geremasterde, geremixte, zeldzame, nog niet eerder uitgebrachte, en live opnames.

Verdeeld over 4 CD’s biedt het bonusmateriaal een ware schatkamer van onbekende demo’s, B-sides, compilatie’s, en live opnames van Nirvana tijdens hun laatste tournee met Kurt Cobain, Krist Novoselic, Dave Grohl en Pat Smear. Een van de hoogtepunten is een volledige registratie van het concert dat de band op 13 december 1993 gaf in Seattle’s Pier 48. De heruitgave is ook te verkrijgen als een 2-CD set en een 3 stuks tellende vinyl set; de ‘Live and Loud’ concert film zal apart op DVD verschijnen.

Bekijk hieronder ‘Drain You’, opgenomen tijdens het ‘Live and Loud’ concert.

http://www.youtube.com/watch?v=qxMoGWso5XE

Deel: