Blondie ontkent dat ze met pensioen gaat, gisteren kwamen deze geruchten tevoorschijn nadat drummer Clem Burke had laten weten dat de band na 40 jaar de muzikale sporen aan de wilgen gaat hangen. Hij vertelde: “Debbie is 11 jaar ouder dan de rest van de band, ze denkt er over na. We zijn zo lang mogelijk doorgegaan, maar het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Duidelijk is dat Blondie niet kan bestaan zonder Debbie.

Een vertegenwoordiger van de band liet weten dat Blondie momenteel even een pauze heeft ingelast. “Volgend jaar gaan ze op tournee, er is nog niets bevestigd”. Op Facebook liet de band weten dat er nog geen plannen zijn om te stoppen, “geloof niet alles wat je leest….”. Eerder deze maand was de band op tournee door engeland, ze stonden ook op het Isle of Wight Festival. In september en oktober staan er een aantal concerten gepland in Noord Amerika. Dit jaar komt hun nieuwe album uit, ‘Ghosts of Download’. De eerste single komende van dat album getiteld ‘A Rose By Any Name’ (ft. Gossip zangeres Beth Ditto) kwam vorige maand uit via iTunes.

Blondie is in 1974 te New York opgericht en nam 8 jaar later, na de release van hun 6e album ‘The Hunter’, een pauze. In 1997 kwamen ze weer bij elkaar en gingen daarna regelmatig op tournee. Sindsdien kwamen er 3 albums uit, ‘No Exit’ (1999), ‘The Curse Of Blondie’ (2003) en ‘Panic Of Girls’ (2011).

Deel: