Floor Jansen die bij de band Nightwish invalt als zangeres heeft toegegeven dat ze graag naar een full-time lid van de band wil worden – maar dat geen van de partijen dingen wil overhaasten. Ze was tijdelijk ingehuurd ter vervanging van Anette Olzen afgelopen jaar. Ze verwacht niet dat er een beslissing wordt genomen voor 2014, meldt ze aan diverse media.

“Ik ben gevraagd om in te vallen voor de huidige wereldtournee en voor een paar festivals, maar wat er daarna gaat gebeuren is nog onzeker,” zegt Jansen. “Nightwish neemt een pauze na de huidige tournees en nemen volgend jaar een beslissing. Tot die tijd is alles nog mogelijk. Als ze me vragen zou ik erg gevleid zijn en ik zou het heel graag doen. Het zal een grote verandering in mijn leven en mijn carrière zijn – maar laten we de dingen niet overhaasten. De jongens van Nightwish maar ook ik hebben ervaring met scheidingen binnen een band en alle emoties die daarbij horen. Het is bijna net als een relatie en met elkaar uitgaan. Alles voelt nu goed en het gaat goed – maar we hebben geen haast om de relatie te bezegelen, zo te zeggen.”

Nightwish bracht vorig jaar brachten hun film Imaginaerum uit. Na de première zei frontman Tuomas Holopainen: “We hebben afgesproken met Floor dat we de concerten die al zijn gepland tot het einde van volgende zomer spelen, en we zullen plezier hebben. Wat er daarna gebeurt en of Floor zal blijven, daar willen we nog niet over nadenken. Alles is mogelijk. ”

Nightwish is te zien op 10 augustus, Alcatraz Festival, Kortrijk (België)

Deel: