Verkeerd management, steeds opnieuw opgelicht en in de steek gelaten, dat was het verhaal van de heren van de uit Toronto, Canada afkomstige heavy metal band Anvil. Een prachtig voorbeeld van een stel muzikanten die na iedere teleurstelling en mislukking eenvoudig het stof van zich afslaan en weer doorgaan. Van 1981 tot 2007 maakten ze 14 albums, waaronder 1 live, maar het succes bleef ondanks alle inspanning uit. Totdat in 2008 de documentaire ‘The Story Of Anvil’ ervoor zorgde dat Anvil eindelijk de erkenning kreeg die het verdiende.
De documentaire verslaat mooi hoe Anvil, opgericht in 1978, kennelijk van grote invloed is geweest op een hele metal-generatie waaronder “the big four” Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax, maar hoe ze het zelf nooit maakten. De documentaire was een enorm succes en zorgde ervoor dat eindelijk de erkenning toch daar was. Ze reisden met de film de theaters af en kregen dit keer zelfs al applaus zonder te spelen, alleen voor hun aanwezigheid. Afgelopen mei is hun inmiddels 15e studio album ‘Hope In Hell’ uitgebracht. Prachtige old school metal die authentiek aanvoelt, heerlijk.

Inmiddels is Anvil op tournee in Europa om ‘Hope In Hell’ te promoten. In de komende week staan ze onder meer op Wacken Open Air in Noord-Duitsland en op zaterdag 3 augustus doen ze Patronaat in Haarlem aan voor een exclusief concert in Nederland.
Support wordt in Patronaat geleverd door de Italiaanse band Gengis Khan, die weliswaar pas in 2012 is begonnen maar die niet misstaan zou hebben tussen de glamrockers van begin 80’er jaren.

Deel: