Wederom een met zon overgoten dag, Dour dag vier is wat het weer betreft een succes, natuurlijk ook door de muziek, de organisatie, totaal niets op aan te merken. Gelijk na het wakker worden, douchen en na een snel ontbijt de spullen naar de auto brengen. Ook vandaag staan er weer een aantal groten namen op het programma, waaronder Biohazard, Kate Nash, Balthazar, en als klap op de vuurpijl een optreden van The Smashing Pumpkins. Dus snel het terrein weer op om te gaan genieten van de laatste dag van Dour.

Yew is de eerste band waar we naartoe gaan, zij trappen onze dag af om 14:30 uur. Yew combineert traditionele muziek met progressieve rock. Als gezegd is dit ook een band die ik absoluut niet ken, maar dat maakt Dour voor mij juist zo leuk, het verkennen van onbekende bands. Na dit leuke optreden snel naar de volgende. Om 15:30 staat Concrete Knives op het Jupiler X Marquee podium. De Franse band bestaat uit Nicolas Delahaye, Morgane Colas, Adrien Leprêtre, Augustin Hauville, en Guillaume Aubertin. Concrete Knives mixt op feilloze wijze art rock met pop- en dancemuziek, hun inspiratie halen ze uit de muziek van de Yeah Yeah Yeahs en TV on the Radio. Dat de band populair is, is aan het publiek duidelijk te merken, er wordt uit volle borst meegezongen.

Tussen de bedrijven door heb ik ook nog even geluisterd naar Raggasonic, Raggasonic is de band die de Franse reggae-scene in de jaren ’90 weer in het zadel heeft geholpen. Op Dour komen ze vandaag hun nieuwe album getiteld ‘Raggasonic 3’ ten gehore brengen. Absoluut een leuke band! Terwijl onze fotografe zich een weg baant door het publiek om via Kate Nash, Balthazar, IAM en Biohazard zich op te maken voor The Smashing Pumpkins, neem ik even de tijd om van een gratis biertje te genieten op het VIP-terras.

Eindelijk is het dan zover, de band waarvoor het grote veld voor ‘The Last Arena’ compleet is volgestroomd, The Smashing Pumpkins. De verwachtingen zijn bij ons hoog gespannen, maar helaas volgt er een grote teleurstelling. Niet dat de muziek niet goed was, maar Billy Corgan haalt de hoge noten niet waardoor het nogal tegenvalt. Ook maken The Smashing Pumpkins een grote fout door David Bowie’s epische nummer ‘Space Oddity’ te spelen. Als er een nummer is waar je niet aan mag komen is het dat nummer wel. Na drie nummers houden we het voor gezien, op naar de auto en snel naar huis. Buiten het optreden van The Smashing Pumpkins mogen we concluderen dat Dour editie 2013 absoluut de boeken in mag gaan als een van de beste ooit. Wat mij betreft volgend jaar weer!

Deel: