Rockveteraan Mark Lanegan heeft de release van z’n nieuwste album aangekondigd: ‘Imitations’ bevat covers van Lanegans oude muziekliefdes en ligt op 16 september in de rekken. Een eerste nummer, ‘I’m Not The Loving Kind’, is alvast te horen op Lanegans Soundcloud. Ook komt Lanegan samen met Duke Garwood naar Nederland voor shows.

De nieuwste worp van de intussen 48-jarige Lanegan staat bol van het jeugdsentiment: “Toen ik nog kind was, eind jaren ’60, speelden mijn ouders regelmatig liedjes af van Andy Williams, Frank Sinatra en Perry Como”, vertelt Lanegan. “Ook country van Johnny Cash of Willie Nelson weerklonk meer dan eens door het huis. Het idee speelde al een tijdje in m’n hoofd om een album te maken dat me hetzelfde gevoel geeft als toen. En dat is nu gelukt.”

Mark Lanegan en Duke Garwood (samen brachten zij eerder dit jaar het album ‘Black Pudding’ uit) komen in november voor twee bijzondere shows naar ons land. Allereerst in de Amsterdamse kerk De Duif op 10 november (i.s.m. Paradiso) en enkele dagen later, op 13 november staat de Eindhovense Catharinakerk op de planning als onderdeel van 3 Nights in Heaven, samenwerking tussen Effenaar en het Muziekgebouw.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/98535429″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Deel: