Nectarines schijnen het goed te doen in de muziekwereld. ‘The Nectarine No. 9′ is daar een voorbeeld van. Deze band werd opgericht in 1991 door de voormalige frontman van ‘The Fire Engines’, Davy Henderson. Met donkere, melancholische en soms lawaaiige indierock wist ‘The Nectarine No. 9′ en grote schare fans te bereiken. In de negentiger jaren en het eerste decennium erna brachten ze negen albums uit, waarvan de eerste in 1992 (A Sea With Three Stars) en de laatste in 2004 met de titel ‘Beggars Banquet’. Ook werden er zeven zogenaamde ‘John Peel- sessies’ opgenomen.

Wie op bijvoorbeeld Facebook op zoek gaat naar bands met de naam ‘Nectarine’ of ‘The Nectarines’ zal zien dat de naam een hoop bandjes flink inspireert. Ik kwam een band tegen die onder ander het nummer ‘Do The Locomotion’ van Kylie Minogue covert. Onderzoek op YouTube leerde me dat ze vaker nummers coveren, ‘These Boots Are Made For Walking” kwam zelfs voorbij. Het allermooiste nummer vond ik echter een liedje van een andere ‘The Nectarines’, check ‘m zelf!

Ander fruitje? Naranja. Al zoekend kwam ik ‘Dulces Naranjas’ tegen, een heerlijk meeslepend nummer van de band ‘Alhoeverah’, zoek ‘m maar eens op en met een zomers drankje ga je heupwiegend je woonkamer door voor je er erg in hebt.

noniVorige week zei ik al dat het een lastige editie van ‘Musical Fruit’ zou worden omdat er niet veel fruit is die in de Engelse taal begint met een ‘N’. Ik word deze week echter gered door de Indische moerbei oftewel een ‘Noni’. Door meerdere Noni’s zelfs. Noni Zondi (bekend van het nummer ‘Come Get It’) werd in 2011 genomineerd voor de ‘Rising Star Of The Year’ in Zuid-Afrika. Deze in Engeland wonende Zuid-Afrikaanse is met haar voloptueuze verschijning bezig haar reputatie als ‘sexy ass biatch’te verstevigen, haar fans noemen haar ook wel de Nicki Minaj van Zuid-Afrika.

Maar ook in Nederland hebben we een ‘Noni’. En da’s ook een rapper, maar dan een mannelijke. Onder de vlag van Blackstar Productions werden van hem al heel wat clips op YouTube geplaatst. ‘Noem Mij De Baas’, ‘I’m Back’, ‘Money Is De Motivatie’ (samen met Keizer) om eens een paar te noemen. Noni is, zoals het het zelf zegt “the Realest”. Voor de liefhebbers: een lekkere beat en snoeiharde lyrics…

Nu weet je wat ik doe
Nog steeds niet wie ik ben
Al voel je me shit nou draai het in je fokking Benz
Of in je oordoppies osso maakt niet uit nigga
Al ben je real met de boy maak geluid nigga

Ik ben geboren in september 87
Mamma die was blij en pa vond het o zo prachtig
Lastig als je klein bent en niks begrijpt
Nu ben ik 22 jaar zwaar in de hype
Zwaar in de building, zwaar in de booth
Het leven is geen makkie het leven is een fokking hood
Het is niet leuk om een G te zijn
Maar ik moet me doel bereiken voor me kleine meid
Ook al is het niet de goeie weg
dan heb ik pech
Maar het kan misschien ook anders
Vandaar dat ik nu rap
Geef de nigger een kans en ik doe het
Ik heb me mattie verloren daarom zeg ik mensen voel het

Al was die hier dan was die daar waar ik nu wil zijn
Ik kan erover praten maar verberg de pijn
Mamma zegt je moet je uiten en voel je vrij
Dus dan vraagt ze aan god een vader om er te zijn voor mij

Nu weet je wat ik doe
Nog steeds niet wie ik ben
Al voel je me shit nou draai het in je fokking Benz
Of in je oordoppies osso maakt niet uit nigga
Al ben je real met de boy maak geluid nigga

Ik wil alleen maar blijven hosselen en geld maken
Legale manier dus nigga moet ik veel laten
Ben bezig met rap ben bezig met niet veel praten
want al die haters om me heen doen niet eens zaken
Ik ben een g, een gangster, een modderfokker
want al mijn fans,
Die waren boos als ze mij niet hadden
Ik doe dit voor de hood,
Ik doe dit voor de meeste mannen
Je vind me in de booth werken aan wat meesterplannen
Ik heb love voor mijn vrouwelijke fans
Als hun er nu niet waren,
Zat ik echt niet in de lens
ik heb me leven te danken aan me family
Mams en paps je kleine zoontje is een echte G
Wel wetend dat ik goed mijn best moet doen,
De boy die krijgt een dochter,
De vader is een echt goon,
Noem mij the realest
Noem me the creepest
Als was ik een disease
Hadden al mijn haters ziektes…

Deel: