In juli zal er in het Amerikaanse Santa Monica een Cadillac van Elvis Presley te koop worden aangeboden. Buiten dit juweeltje zal er ook een oude racetruck die ooit toebehoorde aan acteur Steve McQueen, en een zonnebril van John Lennon door middel van een memorablia veiling van eigenaar gaan wisselen.

De Cadillac van Presley was als gezegd een juweeltje en speciaal voor “The King” gebouwd. De auto was een van Elvis’ pronkstukken van 1972 tot aan 1977, het jaar waarin de rocker overleed. Vervolgens kwam de auto terecht in de woning van Elvis’ manager “Colonel” Tom Parker waarna de Cadillac ten toon werd gesteld in het Hilton Hotel te Las Vegas, en daarna in Graceland, Presleys landgoed in Memphis. In 1999 werd de auto voor het eerst geveild.

Niet alleen de Cadillac die aan Elvis toebehoorde gaat onder de hamer, ook andere Elvis memorablia zullen te koop worden aangeboden. Zijn papieren die horen bij zijn periode in militaire dienst, waaronder het ontslagformulier, en een aantal zeldzame foto’s. Naast de bijzondere Cadillac van de zanger worden ook auto’s verkocht van Frank Sinatra, Beatles-drummer Ringo Starr en actrice Bette Davis.

Deel: