‘Descender’ is het nieuwe album van Andrew Wyatt. Deze Amerikaan, ook wel bekend als de zanger van de Zweedse elektronica-popband ‘Miike Snow’ heeft hiermee een schijf met alternatieve muziek afgeleverd die niet overtuigend overkomt, ondanks de experimentele inslag.
De nummers zijn bombastisch, met uitzondering van het vijfde nummer ‘And Septimus’. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat die als single van het album komt.
De rest van deze cd waarop in totaal negen nummers staan met een totale speelduur van nog geen half uur kan mij niet raken. Het ligt niet aan de stem van Wyatt, die is prima en verveelt ook niet en aan zijn ervaring met diverse muzieksoorten en artiesten kan het ook niet liggen, hij werkte al samen met veel meer en minder bekende artiesten.
Het is een beetje een vlak geheel, geen spannende uitspattingen, geen echt verrassende wisselingen… erg voorspelbaar allemaal. Nu hoeft het ook niet altijd ‘nieuw’ te zijn, ook ‘vertrouwd’ kan prettig aanvoelen.
Dat is met deze cd echter ook niet het geval, vetrouwd voelt het namelijk ook niet. ’t Is het gewoon allemaal net niet. Liefhebbers van alternatieve en elektronische popmuziek doen er verstandig aan om nog even verder te bladeren door de cd-rekken…(5/10)(Cooperative Music)

Deel: