Na haar debuutalbum Subway Silence (2008) en opvolger While I’m awake (2010) brengt Giovanca op 20 september haar derde album Satellite Love uit. Een warme, soulvolle plaat waarin Giovanca’s muzikale roots en liefde voor haar favoriete muzikale tijdperk: the 70’s doorklinken. Giovanca beschrijft het als een reis door tijd, gedachten en ritmes, Alice in Wonderland, of beter nog Dorothy in The Wiz. Van de ene wereld in de ander, van de ene vibe naar de ander.

Een nieuwe, eigen sound geïnspireerd door het vintage geluid van haar geboortejaar 1977 en de jaren daaromheen: “The golden era of soul, latin, jazz, space and funk”. Om terug te gaan naar die vibe, maar met de bagage van nu, werkte Giovanca samen met producerteam Nelson&Djosa waar ze al jaren mee bevriend is.

Satellite love: we leggen alles vast, alles is traceerbaar, alles kan in kaart worden gebracht.
Één druk op de knop en je hebt weer een fragment van je leven gepost. “We live and love through Satellite.”

Op het album zijn onder andere harpiste Lavinia Meijer, dwarsfluitist Ronald Snijders, vibrafonist Frits van Landesbergen en een live band van internationale gastmuzikanten te horen. Met credits als Thundercat, Esperanzah Spalding, Paquito d’Rivera, Dee Dee Bridgewater, Amy Winehouse en Alicia Keys.

Satellite Love komt in augustus uit in Azië en is vanaf 20 september verkrijgbaar in de Benelux en de rest van Europa. Het album verschijnt ook in de US.

Deel: